Ce trebuie să faci neapărat înainte de a-ți bea cafeaua. Toți facem această greșeală în fiecare dimineață

19 feb. 2021
Ce trebuie să faci neapărat înainte de a-ți bea cafeaua. Toți facem această greșeală în fiecare dimineață
hot coffee

Majoritatea dintre noi ne începem dimineața cu o ceașcă de cafea însă cum ne pregătim înainte de a o consuma? În cazul în care nu știai cafeaua pătează dantura, iar de multe ori acest lucru nu e prea plăcut.

Din cauza acidității, cafeaua pătează dinții, iar nefăcând nimic, în timp, dinții se pot îngălbeni fără să știm măcar care este motivul real. Ei bine, dacă vrei să ai o dantură curată fără pete și sănătoasă, trebuie să te speli pe dinți neapărat înainte de a bea cafeaua, scrie csid.ro.

Cât de periculos este periajul dentar după cafea

Probabil te întrebi acum ce rost are spălatul pe dinți înainte ca petele să apară. Ei bine, periajul dentar înainte de consumul de cafea ajută la îndepărtarea plăcilor, iar astfel este mai dificilă apariția petelor.

Cu alte cuvinte, dacă dantura ta este curată cafeaua nu va mai avea același efect asupra dinților. Poți considera că splălatul dinților acționează ca o barieră împotriva acestor pete.

O altă greșeală pe care multe persoane o fac este să își perieze dinții după ce beau cafeaua pentru a-și împrospăta respirația și pentur a-și curăța dantura. Mare atenție însă, acest obicei poate face mai mult rău. Cum se explică acest lucru? Ei bine, cafeaua este acidă, iar periajul la scurt timp după consumul ei poate slăbi smalțul.

Cum îți protejezi corect dantura

Dacă vrei să ai o dantură sănătoasă, cel mai bine este să îți schimbi într-o oarecare măsură rutina de dimineață. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este spălatul pe dinți, urmat de micul dejun, apoi de băutul cafelei. După cafea, îți poți clăti gua cu apă pentru a neutraliza aciditatea, însă în niciun caz nu apela la periaj sau pastă de dinți.

O altă metodă prin care îți poți proteja dinții este să aștepți cel puțin jumătate de oră înainte de periaj, lucru care este destul de dificil, mai ales când diminețile noastre sunt în mare parte agitate. Tot ce trebuie să știi este că caliva neutralizează pH-ul din cavitatea bucală, iar în această jumătate de oră, totul revine la normal, periajul devenind un lucru sigur.

Guma de mestecat fără zahăr te poate ajuta și ea, deoarece ajută la stimularea salivei.