Ce se întâmplă dacă te speli pe față cu apă minerală. Este secretul femeilor din Japonia

25 aug. 2021
Ce se întâmplă dacă te speli pe față cu apă minerală. Este secretul femeilor din Japonia
Sursa foto: Pixabay

Poate puțini știu că apa minerală are și alte întrebuințări în afară de a ne potoli setea. Aceasta poate constitui un tratament cosmetic foarte eficient lăsând un ten curat și fără imperfecțiuni. 

Specialiștii susțin că această tehnica de curățare a feței cu apă minerală, originară din Japonia și popularizată în Coreea, face minuni pentru piele, nu numai purificând-o după curățare, ci își consolidându-i aspectul general.

Multe spa-uri din Coreea și Europa (inițial în Japonia) au început să folosească apă minerală carbogazoasă pentru tratarea pielii. Uneori fața este scufundată în această apă sau specialistul vă poate recomanda să înmuiați tampoane de bumbac cu apă minerală carbogazoasă și să le aplicați pe piele imediat după curățare.

Ce efect are asupra pielii feței

Bulele din apa minerală au capacitatea de a intra în profunzimea porilor și de a-i curăța, eliminând bacteriile și murdăria. De asemenea, bulele reușesc să îmbunătățească circulația la nivelul feței, dând pielii un aspect proaspăt și oferindu-i strălucire. Deoarece se știe că acest tratament este compatibil cu toate tipurile de piele, esteticienii pot apela la el fără a-și face prea mari griji în ceea ce privește iritațiile.

Trebuie menționat însă că, apa carbogazoasă dă o senzație de căldură atunci când o aplicați, iar unii spun că poți simți acțiunea acesteia pe piele. Tratamentul nu doare neapărat, dar pentru că te încălzește și se simt ușoare furnicături, poți avea o mică stare de disconfort.

În plus, pentru tipurile de piele foarte sensibile ar trebui să îl aplice cu o anumită precauție și, desigur, cu moderație. Datorită acțiunii apei minerale, acest tratament nu ar trebui să se facă în mod excesiv. Mai mult nu este și mai bine în acest caz.

De asemenea, după ce l-ați aplicat și odată ce apa minerală ți-ai curățat fața este bine să aplici o cremă hidratantă, iar tenul își va recăpăta strălucirea pe care ți-o dorești.