Medicamentul care a îmbolnăvit sute de mii de oameni. A fost promovat intens și în țara noastră, iar românii l-au înghițit masiv

08 mai 2021
Medicamentul care a îmbolnăvit sute de mii de oameni. A fost promovat intens și în țara noastră, iar românii l-au înghițit masiv
New Delhi, India, 24 Aprilie. REUTERS/Adnan Abidi TPX IMAGES OF THE DAY

Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional. Cam așa încep cam toate știrile de la televizor, când vine vorba despre India și despre situația disperată de acolo. Organizația Mondială a Sănătății a transmis că în aceasta țară se petrece un dezastru umanitar, dar că vor sosi ajutoare din extern.

India este țara care a ales să ofere kit-uri cu Ivermectină cetățenilor la fiecare colț de stradă. Medicamentul era unul destul de ieftin, dar chiar și cel de uz uman era utilizat doar pentru paraziți digestivi. Practic nu exista nicio dovadă că ar avea vreun impact și a asupra noului coronavirus.

S-a făcut lobby intens pentru Ivermectină în România

La Antena 3 și Aleph News s-a promovat intens soluția miraculoasă a Indiei și medicamentul minune. Mai exact s-a făcut lobby intens ca Ivermectina să fie utilizată și în România. UE a respins categoric această soluție și evident și țara noastră a fost obligată să se supună deciziei, ceea ce s-a dovedit a fi hotărârea salvatoare.

Totuși promovarea intensă la televiziuni a Ivermectinei i-a determinat pe mulți români să cumpere medicamentul de uz veterinar și să-l și înghită. Alții au înțeles că există și pentru uz uman, așa că și-au făcut rost de el din alte surse, fiindcă în farmaciile din România nu a fost expus la vânzare.

Cornelia Catangă a murit tratându-se cu Ivermectină de COVID

Mulți s-au apucat să înghită Ivermectină, considerând că așa se protejează de COVID-19. Desigur au uitat să citească reacțiile adverse, mai ales cele referitoare la toxicitate. Acest medicament este o adevărată otravă pentru ficat, iar administrarea lui se face cu precauție. În niciun caz în scop preventiv pentru coronavirus.

Cornelia Catanga a fost printre cei care s-a tratat cu Ivermectină, iar boala a evoluat rapid, astfel că atunci când a ajuns la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Dezastru umanitar în India

Posturile de televiziunii care au făcut lobby intens pentru Ivermectină și au influențat negativ populație nu mai prezintă deloc situația dezastruoasă din India. În urmă cu o lună în schimb povesteau zi de zi că iată, acolo totul a revenit la normalitate.

Din păcate, acolo lucrurile sunt cu adevărat dramatice. Nu mai există niciun loc în spitale, oamenii stau pe tărgi, unul lângă altul, iar cei care vin să ceară ajutor, dar nu au butelii de oxigen cu ei, sunt respinși pentru că în stocurile din instituții, acestea nu mai există practic.

Da, este un dezastru umanitar în India! Și putea fi și în România, dacă ascultam unii lideri de opinie de la televizor!