Ce salariu neașteptat de mic încasează lunar o farmacistă de la Catena? De ce mai beneficiază în plus, pe lângă bani

03 aug. 2021
Ce salariu neașteptat de mic încasează lunar o farmacistă de la Catena? De ce mai beneficiază în plus, pe lângă bani

Marile lanțuri de farmacii recrutează angajații încă de pe băncile școlii, în fiecare an fiind angajați 800 – 900 de absolvenți ai facultăților de Farmacie. Ce salarii au aceștia, dar și ce beneficii mai primesc? Sumele nu sunt deloc unele mari.

Salariile nu sunt fixe și pot oscila de la o farmacie la alta, între 2.500 și 3.000 de lei, la care se adaugă un pachet de beneficii care cuprinde tichete de masă, asigurare medicală privată și training-uri în domeniu. Lanțul de farmacii Catena, unul dintre cele mai mari din țară, face constant angajări, iar ofertele salariale diferă în funcție de experiența și de postul pentru care se depune aplicația, scrie impact.ro.

În farmaciile Catena, un farmacist cu o experiență de 2 ani în domeniu primește un salariu lunar net de 3.600 de lei. La salariu se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei. Prin urmare, angajatul pleacă acasă la sfârșit de lună cu 4.200 de lei pe card.

Salariul scade pentru asistenții de farmacist

Pentru o persoană cu experiență mai mică de un an salariul scade însă, ajungând la suma de 2.000 de lei net/lunar, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 200 de lei pe lună.

De asemenea, unui asistent de farmacist care are o experiență de 3 ani de zile i se oferă un salariu de 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.

Bineînțeles nu oricine se poate angaja ca farmacist. Ai nevoie de studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiului Farmaciștilor, dar și etică profesională. Experiența în domeniu constituie un avantaj și trebuie să ai cunoștințe de operare PC, abilități de comunicare și relaționare, inițiativă și orientare către client.