Ce salariu încasează un angajat la Apele Române. Sumele întrec așteptarea oricui

05 feb. 2021
Ce salariu încasează un angajat la Apele Române. Sumele întrec așteptarea oricui

Administraţia Naţională Apele Române a intrat în atenția premierului Florin Cîțu de câteva zile, motiv pentru care tot mai mulți români se întreabă ce venituri se încasează în cadrul acestei instituții. Pentru cei care nu știu, instituția se ocupă de administrarea apelor ce aparţin de domeniul public al României.

Pe lângă administrarea apelor, angajații din cadrul Apelor Române se ocupă și de infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor, dar şi de cea a sistemelor hidrologice, hidrogeologice şi monitorizează calitatea apei.

Ce salariu încasează un angajat la Apele Române

Salariile la Apele Române diferă în funcție de ocupația fiecărui angajat. Datele centralizate de site-ul undelucrăm.ro, care se bazează pe informațiile transmise de foștii sau actualii angajați ai instituției, arată că cel mai mic salariu de la Apele Române este de doar 2.300 de lei brut lunar.

Cu alte cuvinte, un angajat de la Apele Române care ocupă funcția de payroll specialist încasează lunar, un salariu de 3.500 de lei. De cealaltă parte însă, un chimist încasează doar 2.300 brut lunar.

Salariile cresc în funcție de experiență și de domenil ales. Un inginer geodez primeşte lunar 2.2665 lei, în cazul în care este debutant, pe când un şef de compartiment nou în funcţie încasează suma de 3.221 lei.

Cine primește cel mai mare salariu

Cei mai mulți bani însă, merg spre hidrologi. O persoană care ocupă o astfel de funcție și are o experiență de nivel mediu în acest domeniu poate încasa un salariu lunar de peste 4.000 de lei.

La polul opus, cele mai mici salarii de la Apele Române sunt încasate de inginerii debutanți, însă odată ce își bifează experiența, veniturile lor vor crește, iar în plus, vor primi și bonusuri, dar și prime pentru unca prestată.

Dincolo de venituri, angajații nu sunt prea mulțumiți de oportunitățile unui astfel de loc de muncă, însă sunt încântați de salariile primite, arată evaluările lăsate de foștii angajați.

Și timpul la birou este unul pe placul angajaților, iar același lucru este valabil și în cazul colectivului, dar și al managementului instituției.