Se întâmplă chiar acum în America! Ministrul adjunct al Sănătății va fi o expertă transgender. Joe Biden a ales-o

Se întâmplă chiar acum în America! Ministrul adjunct al Sănătății va fi o expertă transgender. Joe Biden a ales-o
Dr. Rachel Levine

Premieră în Statele Unite la scurt timp de Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al SUA. Liderul america  a anunțat pe cine va numi în funcți de ministru adjunct al Sănătății. Este vorba despre o expertă transgender. 

Rachel Levine este o expertă transgender în pediatrie şi psihiatrie și se pare că ea va fi cea care va ocupa funcția de ministru adjunct al Sănătății. În prezent, acesta este responsabilă a Sănătăţii în statul Pennsylvania, deci se poate spune că știe cum funcționează acest domeniu.

De ce a ales Joe Biden o persoană transgender

Joe Biden a anunțat numirea lui Rachel Levine în funcția de ministru adjunct al Sănătății, încă de marți, cu o zi înainte de a deveni al 46-lea preşedinte al SUA. Acesta preciza atunci că alegerea sa este una ”istorică”, iar Levine este ”extrem de calificată” pentru această funcție.

”Ea reprezintă o alegere istorică şi este extrem de calificată pentru a ajuta la gestionarea politicilor de sănătate ale administraţiei noastre”, a scris Joe Biden, potrivit AFP.

De asemenea, noul președinte american are așteptări mari. Acesta este de părere că Rachel Levine ”va aduce leadership-ul ferm şi expertiza crucială de care avem nevoie pentru a-i ghida pe oameni să treacă prin această pandemie, indiferent de locul de provenienţă, rasa, religia, orientarea sexuală, identitatea de gen sau handicapul lor”.

Dr. Rachel Levine, ministrul adjunct al Sănătății

O premieră în America

Joe Biden se arată conștient de alegerea făcută, însă noul lider SUA pare să prefere mai mult cunoștințele. Rachel Levine ocupă în preznt funcția de directoare de Sănătate în Pennsylvania şi profesoară universitară de pediatrie şi psihiatrie.

Cu alte cuvinte, noul ministru interimar al Sănătății are toate studiile și experiența necesară pentru a se ocupa de sistemul sanitar in SUA, iar pe lângă asta ”este pe punctul de a deveni primul oficial federal deschis transgender confirmat de Senatul american”, a precizat echipa lui Joe Biden într-un comunicat.

Ziua de 20 ianuarie 2021 va fi o zi memorabilă pentru istoria SUA. În această săptămână, democrații urmează să preia controlul în camera superioară a Congresului, care urmează să confirme nominalizările prezidenţiale.

Trump nu ar fi fost de acord

Un lucru important de amintit este faptul că fostul lider SUA, Donald Trump a fost criticat dur pentru politicile sale faţă de persoanele transgender. Spre deosebire de Joe Biden, Trump nu le-ar fi dat nicio șansă persoanelor de acest tip și mai mult de atât, în 2017, el a anunțat o decizie în care le interzicea persoanelor transgender să servească în armată, invocând ”povara costurilor medicale enorme” şi ”perturbările”.

Totuși, la începutul anului 2018, Pentagonul le-a permis într-un final persoanelor transgender să se înroleze. Totuși, acestea aveau de respectat anumite criterii, atât fizice cât şi medicale.

Ziua de 20 ianuarie 2021 va fi o zi memorabilă pentru istoria SUA. În această săptămână, democrații urmează să preia controlul în camera superioară a Congresului. Mai mult de atât, Joe Biden le-a promis americanilor ca va fi alături de ei atât în lupta contra pandemiei. Același lucru este valabil și în cazul problemelor de tip politic.