Cât de gravă este, de fapt accidentarea Simonei Halep? Motivul pentru care corpul îi cedează din ce în ce mai mult

13 mai 2021
Cât de gravă este, de fapt accidentarea Simonei Halep? Motivul pentru care corpul îi cedează din ce în ce mai mult
Foto: WTA Tennis

Anul 2021 pare a fi unul de coșmar pentru Simona Halep, al cărei obiectiv principal este câștigarea unei medalii olimpice. Fostul număr 1 mondial a fost nevoită să abandoneze numeroase turnee până acum din cauza accidentărilor, iar imaginile de la Roma cu aceasta plângând de durere și șchiopătând au făcut înconjurul planetei.

Simona Halep a început bine sezonul de zgură la Stuttgart, cu o semifinală. Aceasta venea după o accidentare la umăr și o perioadă de pauză. A urmat Madrid, unde era cotată ca mare favorită, dar a fost eliminată prematur din competiție de Elise Mertens. Toată lumea a observat că sportiva din România joacă foarte bine în primul set și în prima jumătate a celui de-al doilea, după care se prăbușește.

Motivul pentru care corpul Simonei Halep cedează din ce în ce mai des

O parte dintre specialiști sunt de părere că acest lucru se întâmplă din cauza problemelor fizice pe care aceasta le are. După ce Simona Halep și-a concediat cel mai vechi om din staff-ul tehnic, pe Teo Cercel, preparatorul ei fizic, la începutul anului 2020, au început să apară problemele pentru ea. Deși a spus că se descurcă mai bine singură, realitatea o contrazice.

Simona Halep lucra cu Teo Cercel din anul 2013. El i-a fost alături când aceasta a reușit practic să explodeze în clasamentul WTA, făcând un salt major până pe locul 11. Cei doi s-au mai certat o dată în trecut, dar au reluat colaborarea. Acum acesta a trecut, însă în echipa Soranei Cîrstea, care a înregistrat rezultate foarte bune de când lucrează cu el.

Sorana Cîrstea

Practic, după 13 de ani de pauză, ea a reușit să câștige un turneu WTA, pe cel de la Istanbul și să urce multe locuri în clasament, după ce la un moment dat ieșise din top 100.

Cât de gravă este accidentarea Simonei Halep

Simona Halep a suferit o ruptură de mușchi și încă nu se știe cât timp va absenta. Aceasta le-a transmis fanilor că speră să se recupereze cât mai repede și că mai multe informații va ști după ce i se va efectua un RMN. Accidentarea jucătoarei din România s-a petrecut brusc, fără să facă vreo mișcare greșită. Scorul și meciul curgea în favoarea ei și nimeni nu-și explică ce s-a întâmplat.

Cert este că de o bună perioadă de timp, Simona stă mai mult accidentată, iar acum participarea ei la Roland Garros pare să fie comprmisă și probabil și cea de la Wimbledon. Toată lumea speră într-o minune și într-o participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde tenismena ar urma să fie port drapel.

Horia Brenciu a dat informații noi

„Pentru toți cei care iubim tenisul, accidentarea Simonei de ieri a venit pe nepusă masă. La modul in care se desfășura partida, ruptura la nivelul gambei stângi a apărut efectiv din senin. Evident, tot efortul ei din ultima perioada și-a spus cuvantul… Acum, turneele de la Roma și Roland Garros au picat. Poate și Wimbledon-ul…

Pentru o jucătoare aflată de 8 ani in top 10 mondial e o mare pierdere. Am aplaudat-o la marile ei victorii. Cu toții am făcut-o. Ei bine, trebuie să fim și acum, alaturi de ea, în momentul ăsta extrem de dificil. Simona, te iubim și te așteptăm înapoi, pe teren, cât de curând. Recuperare rapidă! Sănătate maximă!”, a scris Horia Brenciu pe facebook, și el un mare iubitor de tenis.