Simona Halep și-a concediat antrenorul. O decizie cu care a surprins pe toată lumea: ce motiv a invocat

06 mai 2021
Simona Halep și-a concediat antrenorul. O decizie cu care a surprins pe toată lumea: ce motiv a invocat
Simona Halep și Naomi Osaka

Simona Halep a părut foarte nervoasă la turneul de la Madrid și asta i-a adus și eșecul în fața unei adversare pe care o învinsese de multe ori în trecut, Elise Mertens. Starea ei de sănătate, de asemenea i-a dat mari dureri de cap în ultima perioadă, iar numărul mare de accidentări s-au datorat pregătirii fizice inadecvate, spun specialiștii.

Și asta pentru că la începutul anului trecut, Simona Halep și-a concediat preparatorul fizic, pe Teo Cercel, cu care lucra de foarte mulți ani. Acesta a fost apoi cooptat în echipa Soranei Cîrstea, iar rezultatele au început să se vadă. Românca a câștigat turneul de la Istanbul, cel de-al doilea din cariera sa și a arătat o formă de joc din ce în ce mai bună.

Simona Halep și-a dat afară antrenorul

Simona Halep este, în schimb cea care afișează cea mai proastă dispoziție din ultimii opt ani. Ea nu a mai avut rezultate atât de slabe, de când se află la vârf, iar îngrijorările au început să apară în echipa sa. Astfel s-a ajuns la încă o concediere.

Tehnicianul român Artemon Apostu-Efremov a fost dat afară pentru că sportiva a dorit să aibă doar un antrenor alături, pe Darren Cahill..

„Nu pot găsi un motiv evident, ci mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricții legate de pandemie. O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atat de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă. Darren este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră”, a transmis fostul antrenor al Simonei conform Eurosport.ro.

Artemon Apostu-Efremov nu știe ce va face în viitor

Artemon Apostu-Efremov, care a antrenat-o în trecut și pe Irina Begu, a fost angajat de Simona Halep în 2019, după concedierea lui Daniel Dobre (52 de ani), cel alături de care a cucerit titlul la Wimbledon în 2019.

„Am revenit alături de grupul nostru de antrenori (Adrian Gavrilă, Adrian Cruciat, Mihai Pușcașu) și de sportivii cu care lucram. Este prea devreme sa fac planuri momentan. Este greu de evidențiat un singur moment. Cu siguranță turneul din Australia 2020 sau cele câștigate la Dubai, Praga şi Roma au fost printre cele mai frumoase”, a spus Apostu-Efremov, care nu știe încă ce va face mai departe.