Cât costă să mergi la mare, în România, în luna august? Toate hotelurile sunt aproape integral rezervate

31 iul. 2021
Cât costă să mergi la mare, în România, în luna august? Toate hotelurile sunt aproape integral rezervate

Luna august se anunță cea mai aglomerată din acest sezon estival în stațiunile de pe litoralul românesc și situația nu se va schimba decât după jumătatea lunii, majoritatea unităților de cazare fiind rezervate în totalitate până atunci. În acest an, turiștii români și-au schimbat preferințele, așa că hotelierii au fost nevoiți să se adapteze.

Majoritatea celor care vor să petreacă în ultima lună din vară concediul pe litoral și-au făcut planuri din timp, dar sunt și români care au apelat la ofertele Last Minute pentru a-și rezerva mai târziu sejururile. Un aspect important pe care turiștii din acest an îl au în vedere, în contextul pandemiei de coronavirus, este alegerea hotelului.

Prețurile se pare că nu mai contează atât de mult în acest an pentru mulți români, aceștia ghidându-se după calitatea și complexitatea serviciilor incluse în pachet. Astfel, cele mai solicitate hoteluri din 2021 au fost cele care sunt recunoscute pentru serviciile foarte bune, acestea având și cel mai mare grad de ocupare.

Unii turiști așteaptă reducerile de la 1 septembrie

La rândul lor, hotelierii au încercat să se adapteze din timp și au venit cu pachete all inclusive sau cu variante de cazare cu două mese pe zi. Multe unități de pe litoral au fost nevoite să se adapteze din mers și, pentru vârful sezonului estival, au introdus pachete cu demipensiune.

În ceea ce privește prețurile prin ofertele Last Minute, acestea pornesc de la 850 de lei/camera pentru un sejur de 5 nopți la o unitate de 2 stele din Costinești, de la 1.075 de lei în Eforie Nord și de la 1.200 lei în Mamaia. În luna august cele mai solicitate stațiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Jupiter. De asemenea, cererea se menține ridicată și în celelalte stațiuni.

Având în vedere că prețurile se vor reduce de la 1 septembrie, sunt turiști care au ales să-și amâne concediul după această dată. În prezent, aproape jumătate din locurile disponibile în primele două săptămâni ale lunii au fost deja rezervate, arată datele litoralulromanesc.ro.