Ce sumă va încasa Gina Pistol în concediul de maternitate. Vedeta nu va simți deloc lipsa job-ului

02 feb. 2021
Ce sumă va încasa Gina Pistol în concediul de maternitate. Vedeta nu va simți deloc lipsa job-ului
Gina Pistol

Gina Pistol va deveni mămică în această primăvară. Deși vestea privind sarcina i-a luat prin surprindere, atât pe ea cât și pe Smiley, cei doar par mai fericiți ca niciodată. De asemenea, sarcina nu pare să fie o problemă pentru vedetă, având în vedere că aceasta va continua să încaseze sume consistente. 

Înainte de pandemie, Gina Pistol era prezentatoarea reality show-ului ”Asia Express”. Surse au declarat pentru impact.ro că vedeta încasa suma de 15.000 de euro pe sezon, însă nici acum aceasta nu se poate plânge.

Ce salariu are Gina Pistol la Antena 1

Chiar dacă este însărcinată, Gina Pistol nu a renunțat la emisiunea ”Chefi la Cuțite”. Aceasta a continuat să fie alături de cei trei chefi și pe perioada sarcinii, chiar dacă acest lucru a fost destul de dificil, conform declarațiilor făcute chiar de ea.

Dacă vă întrebați ce salariu încasează vedeta pentru postul de prezentatoare tv, ei bine, pentru un singur sezon, Gina Pistol încasează între 10.000-15.000 de euro, un salariu similiar cu cel de la Asia Espress.

În ceea ce îi privește pe cei trei chefi, se pare că cel mai bine plătit dintre ei este chiar chef Sorin Bontea, care încasează 10.000 de euro pe sezon.

”Gina este preferata chefilor, ei au decis că au nevoie de ea și în următorul sezon, că nu vor să fie prezentat de altcineva”, a declarat surse apropiate Antenei pentru wowbiz.ro. Drept urmare, imediat după ce va naște, cel mai probabil Gina Pistol va reveni în scurt timp pe micile ecrane.

Câți bani va încasa Gina Pistol în concediul de maternitate

Legea din România prevede că toate mamele beneficiaza de un concediu maternal diferit de cel pentru creșterea copilului. Cu alte cuvinte, o mamă are 126 de zile libere, care se împart atât în concediul prenatal cât și în cel postnatal.

De asemenea, potrivit legii, veniturile Ginei Pistol nu vor fi atât de afectate. Femeile însărcinate au dreptul să obțină 80% din aslariu mediu în ultimele 12 luni, iar aceste indemnizații de maternitate sunt plătite prin Bugetul de Asigurări de sănătate de stat de către Guvern.

În cazul femeilor care nu vor să lucreze după perioada de 126 de zile de concediu, acestea pot beneficia în continuare de un concediu pentru creșterea copilului, de până la doi ani.