S-a dat start programului Trenurile Soarelui! Cât costă acum să ajungi la mare cu trenul? Dar cu avionul? Tarom a venit cu oferte mai bune ca în trecut

12 iun. 2021
S-a dat start programului Trenurile Soarelui! Cât costă acum să ajungi la mare cu trenul? Dar cu avionul? Tarom a venit cu oferte mai bune ca în trecut
Foto: engin akyurt on Unsplash

Pandemia a blocat anul trecut programul Trenurile Soarelui, dar începând de vineri, 11 iunie 2021, CFR l-a reluat și promite că de acum călătorii nu se vor mai călca în picioare. Astfel se va putea ajunge la mare sau în Delta Dunării mai ușor și mai ieftin decât până acum.

“Suplimentăm Trenurile Soarelui până la maximum 15 vagoane. Nu se vor da locuri în picioare”, au transmis reprezentanții CFR Călători prin intermediul unui comunicat de presă.

Cât costă și cât durează călătoria până la mare cu Trenurile Soarelui

Mai mult decât atât, aceștia promit și că persoanele cu dizabilități motorii vor avea de acum posibilitatea să se deplaseze mai ușor cu trenul, și asta pentru că vor beneficia din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).

Vor exista 40 de trenuri, cu vagoane mai multe decât în trecut, iar durata călătoriei este de două ore, de la București la Constanța dacă se optează pentru Rapid. Cu El Regio, timpul se dublează pentru că oprește în fiecare stație.

Prețul unui bilet dus-întors variază în funcție de tipul de tren, 110 lei pentru Rapid, la 55 de le pentru cel regional, care face patru ore. Asta desigur dacă nu există și întârzieri.

Tarom vine cu oferte bune pentru București Constanța: petreceri la bord

Cei care vor să ajungă la mare fără să-și bată capul în trafic, asta dacă ar dori să opteze pentru un drum cu mașina, pot opta pentru o cursă aeriană București – Constanța. Reprezentanții Tarom au transmis deja că începând cu această vară vor exista mai multe curse spre litoral începând 18 iunie. Mai mult, la bord vor avea loc și petreceri, ceea ce este inedit.

Cursele sunt cu plecare vineri și întoarcere duminică și durează 45 de minute. Prețul unui bilet dus-întors se ridică la 1.000 de lei, așadar cam de 10 ori mai mult decât o călătorie cu trenul rapid.

Pentru a facilita accesul, reprezentanții Tarom promit că vor avea ghișee de check-in rapid, pentru ca turiștii să nu piardă foarte mult timp cu drumul.