Când poate deveni apa un pericol. Tu cum o consumi? Mulți dintre noi fac acestă greșeală în fiecare zi

10 feb. 2021
Când poate deveni apa un pericol. Tu cum o consumi? Mulți dintre noi fac acestă greșeală în fiecare zi
Apă cu lămâie

Apa este esenițială pentru o viață sănătoasă și o stare de bine. Cei mai mulți specialiști din domeniu nutriției ne recomandă să o consumăm dimineața, pe stomacul gol, dar și pe parcursul zilei într-o cantiate de cei puțin doi litri pe zi.

Deși pare greu de crezut, apa poate deveni un pericol când nu este consumată corect. Probabil te întrebi ce greșeală poate fi făcută atunci când bei un simplu pahar de apă. Ei bine, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să ai grijă de organismul tău, potrivit voxbiz.ro.

Câtă apă trebuie să bem pe zi

În cazul în care nu știai până acum, o persoană trebuie să consume cel puțin un litru de lichide întreaga zi pentru a avea o minte sănătoasă, dar și un corp sănătos. De ce? Ei bine, corpul nostru este făcut din 60% apă, iar toate funcțiile lui funcționează cu ajutorul ei.

Dacă ți se întâmplă de multe ori să te doară capul sau să nu ai o stare prea plăcută, deshidarea poate fi un motiv, atunci când știi că nu ai consumat prea multe lichide.

Dincolo de cantitatea de apă pe care trebuie să o consume o persoană în fiecare zi, contează și modul în care apa e consumată. Persoanele care fac această greșeală riscă să nu se poată bucura de toate beneficiile ei.

Ce se întâmplă când nu bei corect apa

Ce greșeală putem face consumând un simplu pahar cu apă? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a abordat pe larg acest subiect în carea sa ”Ce mâncăm ca să ne hrănim”.

În introducerea cărții, Maria Timuc a vorbit și ea despre acest subiect. Potrivit acesteia, apa nu trebuie băută rapid, ci mai degrabă mâncată. Cu alte cuvinte, înainte să o înghițim, aceasta trebuie plimbată prin gură. De asemenea, înghițiturile mici sunt esențiale pentru a ne hidrata în mod corect.

Dacă alegem să bem apa repede, corpul nostru nu se va hidrata.

”Noi credem că dacă bem apă este suficient. Profesorul Mencinicopschi spune că pentru a ne hidrata nu este suficient să bem apa, ci să luăm câte o gură de apă, să o plimbăm prin gură, să o amestecăm cu salivă și practic să o mâncăm”, a spus Maria Timuc, în emisiunea „Voi cu Voicu”.

Cum eviți această greșeală

Trăim cu toții într-un ritm alert, iar de multe ori, cantitatea de apă pe care o consumăm este ultimul lucru la care ne gândim. Totuși, există câteva trucuri care te pot impulsiona să consumi apa de care ai nevoie.

În primă fază, asigură-te că ai la tine în orice moment o sticlă de apă. Cu siguranță de fiecare dată când o vei vedea, îți vei aminti că trebuie să  mai iei o gură. O poți purta fie în geantă, ori o poți lăsa pe birou, oriunde îți este mai ușor să o observi.

În cazuri extreme, alarma de la telefon poate fi o soluție bună. Seteaz-o din 30 în 30 de minute pentru a-ți aminti că trebuie să te hidratezi corespunzător.

Dacă ești un amator al băuturilor carbozoase, încearcă să le înlocuiești cu apă. Acest lucru nu numai că va fi benefic pentru organismul tău, dar te va ajuta și în menținerea siluetei.