Cele două legume care ne-ar crește pofta de mâncare. „Asta vă îngrașă cu adevărat”, spune medicul Adina Alberts

14 ian. 2021
Cele două legume care ne-ar crește pofta de mâncare.
Adina Alberts este unul dintre cei mai renumiți medici de chirurgie estetică din România. Foto: Facebook

Chirurugul estetician, Adina Alberts o urmează pe celebra Mihaela Bilic și de o perioadă de timp a început să dea sfaturi de nutriție internauților. Aceasta și-a deschis și un canal de youtube, în care abordează în special subiecte de lifestyle. Cel mai nou este cel legat de două legume care ne-ar îngrășa.

Mai exact ceapa și usturoiul ne cresc pofta de mâncare, susține Adina Alberts, care ne propune și un experiment. Să renunțăm la ele și să vedem ce rezultate obținem. Totuși nu trebuie uitat că specialiștii spun că ambele legume sunt bogate în vitamine și că sunt benefice pentru organism.

Cele două legume care ne îngrașă

Doamnelor şi domnişoarelor, sunteţi dornice să vă păstraţi silueta. Vă spun părerea mea vizavi de ce ar trebui să facem şi mai ales ce ar trebui să excludem din alimentaţia noastră în această perioadă.

Ceapa şi usturoiul sunt două alimente, două legume nelipsite din bucătăria românească. Mai mult, aş spune că românii fac abuz mai ales de usturoi, dar şi de ceapă. Fie că e gătit, crud, fie că îl punem în salate, cârnaţi, mici, tocăniţe, aceste legume sunt nelipsite de la orice masă din fiecare zi.

Atât ceapa, cât şi usturoiul conţin nişte substanţe care, după cum bine ştim noi toţi, ne irită. Când tăiem o ceapă, începem să lăcrimăm, ne curge nasul, ne deranjează acea substanţă. Ea se numeşte alicină şi reprezintă de fapt mecanismul de apărarea al legumei respective în momentul în care este „atacată” de dăunători„, e explicat medicul Adina Alberts, în ultimul ei video postat pe Youtube.

Adina Alberts continuă cu argumente solide și insistă că cele două legume irită de fapt stomacul și ne obligă să mâncăm și mai mult odată ce le consumăm, ceea ce într-adevăr se întâmplă. Pentru că cei cu stomacul sensibil resimt din plin problemele atunci când mănâncă usturoi sau ceapă și pentru a-și calma starea de iritație, merg din nou la bucătărie.

Ceapa și usturoiul irită intestinul

„Păi, oameni buni, din moment ce această substanţă ne irită, ce credeţi că se va întâmpla cu ea dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita şi mucoasa respectivă, stomacul, intestinul?

De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită? Aceste două legume cresc senzaţia de foame, indiferent ce citiţi dvs pe net, pentru că sunt foarte multe informaţii şi unele se bat cap în cap”, insistă medicul.

Experimentul Adinei Alberts

Adina Alberts recomandă tuturor să facă un experiment. Să mânânce ceapă și usturoi sub formă crudă și să vadă apoi ce se întâmplă.

„Faceţi un experiment. Mâncaţi ceapă crudă sau usturoi crud. Nu este adevărat că după 1-2 ore vă este foame din nou? Această substanţă, alicina, din cele două legume, creşte senzaţia de foame. Aşa li se întâmplă tuturor.

Haideţi să le eliminăm! Măcar pentru doamne şi domnişoare care doresc să-şi menţină silueta. Ştiu, sunt foarte multe beneficii pe care usturoiul le aduce sănătăţii, numai că ele se raportează la usturoiul crud.

Doriţi să vă păstraţi silueta? Doriţi să nu acumulaţi kilograme în plus? Doriţi să nu aveţi o poftă de mâncare exacerbată? Eliminaţi usturoiul şi ceapa din produsele pe care le veţi consuma!”, mai spune Adina Alberts.