Alimentul ideal în orice dietă. Topește kilogramele nedorite și este extrem de sățios

28 ian. 2021
Alimentul ideal în orice dietă. Topește kilogramele nedorite și este extrem de sățios
Sursă foto: eater.com

Dietele nu sunt pentru oricine, însă atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme nedorite, trebuie să facem și acest pas. În cazul în care nu știai până acum, există un aliment care este recomandat în toate dietele. El este sățios și totodată, extrem de delicios. 

O dietă nu trebuie să fie întotdeauna ceva neplăcut, iar dacă nu știi ce alimente să alegi în meniul tău zilnic, nutriționistul Mihaela Bilic îți dă pontul de care ai nevoie. Carnea la grătar este secretul pentru o siluetă perfectă, scrie voxbiz.ro.

Alimentul care nu lipsește din nicio dietă

Carnea la grătar este recomandată de majoritatea nutriționiștilor atunci când ducem o luptă cu kilogramele în plus. Ea este delicioasă, săracă în grăsimi și de asemenea, suculentă. Fie că este vorba de pește la grătar, sau carne de pui ori de vită, carnea preparată la grătar este aliatul de care ai nevoie în lupta cu kilogramele acumulate.

Nutriționistul Mihaela Bilic a spus tot ce trebuie spus despre acest aliment ”minune” pentru siluetă. Potrivit acesteia, consumul cărnii la grătar este benefic într-o dietă, deoarece acesta este unul dintre cele mai sățioase alimente. Cu alte cuvinte, mâncăm sănătos, mâncăm și mai puțin.

De asemenea, nutriționistul mai precizează că pe lângă sațietatea pe care o oferă organismului, carnea la grătar este mult mai eficientă decât alte alimente în ceea ce privește ”topirea” kilogramelor în plus.

Poate topi grăsimea abdominală

”Nu există cură de slăbire fără carne la grătar. Nu există început de an fără o cură de slăbire. Şi nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai săţios şi mai eficient când vine vorba de „topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie!”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Afirmațiile nutriționistului sunt confirmate și de medici. Potrivit acestora, grătar nu conține carbohidrați, așa că rămâne cea mai importantă sursă de proteine și nutrienți într-o dietă de slăbit. De asemenea, dacă este consumată regulat, și alături de o salată, carnea preparată la grătar are o mulțime de beneficii pentru organism.

Studiile au demonstrat că există o asociere directă între consumul de carne preparată pe grătar și anumite tipuri de cancer.

Ce au descoperit cercetătorii

De asemenea, cercetătorii au mai descoperit că în timpul în care carnea se prepară pe grătar, aceasta eliberează substanțe cancerigene, care pot determina apariția cancerului. Un alt lucru important de știut este faptul că toți, compușii cancerigeni incriminați se formează din cauza temperaturii crescute la care este preparată carnea, dar și din cauza scurgerii grăsimilor în timpul arderii.

Dacă te întrbei de ce să alegi carnea la grătar în loc de cea prăjită, probabil lucrurile sunt destul de clare. Carnea preparată în ulei devine mult mai bogată în grăsimi, deoarece preia toată grăsimea uleiului. De cealaltă parte, carnea preparată la grătar nu are nevoie de ulei pentru a fi gustoasă și este și mult mai sănătoasă.