Fructul care îți întărește sistemul imunitar. Puțini știu ce beneficii are pentru organism

Fructul care îți întărește sistemul imunitar. Puțini știu ce beneficii are pentru organism
Fructe de aronia

Dacă îți dorești să ai sistemul imunitar la cote ridicate și totodată vrei să te ferești și de alte afecțiuni, trebuie neapărat să adaugi acest fruct în meniul tău zilinic. Are beneficii uluitoare asupra organismului tău.

Nu mulți au auzit până acum despre fructele de aronia. Ele sunt mici, închise la culoare și au formă de boabe. Unele persoane le confundă cu afinele, dat fiind faptul că aspectul este unul asemănător.

Ce sunt fructele de aronia

Probabil te întrebi acum ce sunt, de fapt, aceste fructe și cum de pot avea atât de multe beneficii asupra organismului. Ei bine, spre deosebire de alte fructe, ele sunt bogate în antioxidanți vegetali, esențiali pentru un organism sănătos, scrie doc.ro.

Din păcate însă, ele nu sunt accesibile oricui. Ele cresc în arbuștii din familia rosacee, în America de Nord, dar și în mai multe zone din Europa. În trecut, ele erau folosite ca remediu împotriva răcelii, pentru a evita consumul de medicamente.

În cazul în care vrei să știi la ce să te aștepți când le consumi, ele sunt foarte ușor de digerat și de multe ori sunt folosite în prepararea vinurilor, a sucurilor, dar și a siropurilor. Totuși, dacă nu poți găsi fructe de aronia proaspete, poți opta pentru pulberea de aronia care se găsește la plafar, scrie doc.ro.

Nu au niciun gram de grăsime

Dacă te-ai hotărât să le adaugi în meniul tău zilnic, trebuie să știi că fructele de aronia sunt bogate în nutrienți, fibre, vitamina C și de asemenea au 0 grăsimi, spre deosebire de alte fructe. Ele conțin de asemenea și acid folic, fier, dar și vitaminele A și E.

Acum probabil te întrebi ce alte beneficii au asupra organismului și de ce sunt considerate un adevărat ”leac” pentru organism. Ei bine, aceste fructe stimulează digestia și de asemenea pot remedia orice fel de problemă de natură digestivă.

Pe lângă efectul asupra digestiei,  ele luptă împotriva radicalilor liberi din sânge, piele, dar și cei de la nivelul țesuturilor și organelor. Fructele de aronia reprezintă și o sursă excelentă de polifenoli, un grup de antioxidanți extrem de benefici pentru sănătate, dar și pentru o piele frumoasă și un păr strălucitor.

Cel mai bun leac pentru sistemul imunitar

Fructele de aronia întăresc de asemenea sistemul imunitar, dat fiiind faptul că sunt bogate în vitamina C. Pe lângă acest aspect, ele scad riscul afecțiunilor cognitive. Antocianinele din fructele de aronia cresc activitatea neuronală, întăresc legăturile neuronale și reduc stresul oxidativ la nivelul creierului, ceea ce înseamnă ca se reduce și riscul de boala Alzheimer, demență și alte afecțiuni similare.

Ele sunt excelente și în cazul în care ai probleme cu tensiunea arterială. Potasiul are un efect vasodilator, relaxând astfel vasele de sânge și ducând la scăderea tensiunii arteriale.

Un alt lucru important de știut despre fructele de aronia, este că ele au și un puternic efect antibacterian. Studiile au demonstrat că aceste fructe au un impact direct asupra răcelii, dar și ai nfecțiilor bacteriene de la nivelul căior respiratorii, așa că, dacă treci printr-o răceală, trebuie neapărat să adaugi aceste fructe în tratamentul tău.