A apărut inelul smart care detectează coronavirusul. Cum se folosește și cât costă

A apărut inelul smart care detectează coronavirusul. Cum se folosește și cât costă

Odată cu testele rapide de depistarea a noului coronavirus, o nouă invenție ar putea schimba totul. A apărut inelul smart care poate detecta coronavirusul. Cercetătorii l-au testat deja, iar rezultatele sunt excepționale. 

Inelul Oura Ring ar putea fi o metodă de a salva întrega populație. Pe lângă faptul că măsoară temperatura în mod continuu, acest inel monitorizează complet corpul persoanei care îl poartă.

Cum se folosește Oura Ring

Cercetătorii l-au testat deja și au fost foarte mulțumiți de rezultat. Oura Ring are un senzor dezvoltat de compania finlandeză Our, de aici și numele și se conectează prin bluetooth la aplicația de mobil.

Odată ce este conectat, Oura Ring poate monitoriza mai mulți indicatori, precum temperatura coporală, pulsul și rata respiratorie, iar persoana în cauză poate să fie informată corect și la minut despre starea sa de sănătate, relatează agenția Ferrari Press

De asemenea, inelul smart este rezistent la apă, deci poate fi folosit și în timpul dușului sau în timpul unei băi lungi. Nici bateria nu dezamăgește pe nimeni. Aceasta rezistă chiar și șapte zile până la următoarea încărcare.

Cât costă inelul smart

Pentru toate ”serviciile” pe care le oferă, inelul Oura Ring poate fi achiziționat la prețul de 419 dolari, iar în funcție de culoare, prețul poate scădea până la 314 dolari.

Pentru cei care își doresc să achiziționeze un astfel de produs, rolul principal al inelului smart este de a arăta cu exactitate temperatura corporală, chiar mai bine decât un termometru obișnuit.

Potrivit unui studiu realizat de University of California în San Francisco și San Diego, Statele Unite, o persoană care folosește un astfel de inel și observă anumite modificări privind temperatura corporală, sau rata respiratorie, se poate izola mai rapid și îi poate proteja și pe cei din jurul ei, reducând astfel riscul de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, o altă analiză publicată de jurnalul științific Scientific Reports pe 14 decembrie arată că informațiile furnizate de inelul inteligent au indicat cu acuratețe temperatura ridicată la indivizii care aveau simptome de Covid.

Există totuși și un lucru pe care inelul smart nu îl poate face, însă este însă sub semnul întrebării. Cercetătorii nu sunt încă siguri dacă Oura Ring poate detecta persoanele asimptomatice.

În principiu, rolul inelului smart este de a urmări evoluția temperaturii corporale, depistând astfel fluctuațiile neobișnuite și anunțând astfel persoana în cauză că ceva nu este în regulă.