Cea mai puternică lovitură pentru Florin Cîțu. Cine a anunțat că-l susține pe Ludovic Orban

24 aug. 2021
Cea mai puternică lovitură pentru Florin Cîțu. Cine a anunțat că-l susține pe Ludovic Orban

Florin Cîțu primește cea mai mare lovitură în bătălia pentru șefia Partidului Național Liberal. În lupta sa cu Ludovic Orban, actualul lider PNL, a anunțat că are susținerea celei mai influente organizații locale PNL, care are, de asemenea, cel mai mare număr de voturi la congresul liberalilor.

Concret, premierul Florin Cîțu a pierdut susținerea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, cu cel mai mare număr de voturi la congres: 185. Acest lucru se pare că se datorează relației foarte proastă dintre președintele Klaus Iohannis și Ilie Bolojan, liderul organizației PNL Bihor.

PNL Bihor s-a dat de partea lui Orban

Într-un mesaj postat pe conturile sale de socializare, actualul lider PNL, Ludovic Orban a făcut marele anunț. Organizația liberalilor din Bihor, printre ultimele indecise cu privire la susținerea uneia dintre cele două candidaturi pentru șefia PNL, a votat duminică moțiunea actualului șef PNL.

„Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii „PNL – Forța Dreptei”. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă. (…)

Cunosc foarte bine organizația PNL Bihor și am o relație foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc”, a scris Ludovic Orban în postarea sa pe Facebook.

Răsturnare de situație înainte de congres?

În postarea sa, Ludovic Orban s-a arătat de acord cu alegerea liderului PNL Bihor spunând că „este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită”.

Filiala PNL Bihor, condusă de Ilie Bolojan, unul dintre cei mai influenți liberali din partid, era nehotărâtă până acum în ceea ce privește susținerea vreunui candidat la Congresul PNL din 25 septembrie. În ciuda anunțului lui Orban, Bolojan a spus anterior, de mai multe ori, că nu va impune organizației și nu va face recomandări cu privire la candidatul care ar trebui susținut pentru șefia partidului, ci își va lăsa colegii să voteze „cum vor considera de cuviință”, scrie g4media.ro

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, Ludovic Orban declara că actualul premier Florin Cîțu este în avantaj în privința numărului liderilor de organizații care îl susțin, dar puncta faptul că toți delegații trimiși la congres vor vota viitorul lider al partidului, nu numai șefii de filiale.