Violeta Alexandru, anunț crucial despre creșterea pensiilor: Cu cât vor crește acestea în 2021?

30 nov. 2020
Violeta Alexandru, anunț crucial despre creșterea pensiilor: Cu cât vor crește acestea în 2021?

Violeta Alexandru vorbește despre una dintre cele mai așteptate măsuri ale anului 2021 și anume creșterea pensiilor. 

Invitată la un post de televiziune, Violeta Alexandru a ținut să îi reasigure pe români că pensiile vor crește din nou anul următor:

„Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajamat al dorinței noastre de a crește pensiile.

PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim” , a spus Violeta Alexandru, la România TV.

Ministrul Muncii anunță de asemenea că economia începe să-și revină, iar piața muncii face progrese importante pentru a reveni la situația de dinainte de pandemie. Spre exemplu, la momentul actual, în ceea ce privește numărul angajaților, aceștia sunt cu 15.000 mai mulți decât în perioada de dinainte de pandemie.

Violeta Alexandru: Nu sunt adepta unor schimbări majore în legea pensiilor

„Nu sunt adepta unor schimbări majore în legea pensiilor pentru că văd cât de greu s-a adaptat sistemul, dar anumite corecții trebuie făcute. Prioritatea mea a fost să acordăm oamenilor drepturile care li se cuvin.

„Părerea mea este că trebuie mers pe o creștere a calculării pensiilor așa cum a fost gândită și este aplicată în acest moment. Sunt înclinată să găsim soluții pentru cei care au contribuit cu un stagiu complet, deci aș merge pe o abordare coerentă cu modul de calcul de până acum al pensiilor. Ceea ce am putut să fac în acest an, se vede” , a mai declarat aceasta.