Pensiile acestor români vor ajunge direct pe card. Violeta Alexandru le-a promis pensionarilor

28 nov. 2020
Pensiile acestor români vor ajunge direct pe card. Violeta Alexandru le-a promis pensionarilor

Nici după ce a fost confirmată cu noul coronavirus, Violeta Alexandru nu se abate de la drumul ei. Ministrul Muncii le-a promis acestor pensionari că își vor primi bani munciți în următoarea perioadă. Ea anunțat eforturi uriașe.

Violeta Alexandru vine cu noi informații privind deciziile restante pentru pensiile comunitare Italia. Ministrul Muncii susține că este vorba despre un număr extrem de mare de dosare, iar în cazul Italiei, dialogul este mult ”mai complicat”.

În ciuda acestui lucru, ministrul a precizat că nu va renunța, iar dosarele nelucrate la timpul lor vor fi recuperate.

”Avansăm și cu privire la deciziile restante pentru pensii comunitare Italia. Adevărat, iferență de implicare între autoritățile din Italia și cele din Spania. Și numărul de dosare mult mai mare pe Italia dar și dialogul mai complicat. Nici nu mă gândesc să renunț. Trebuie să recuperăm mii de dosare nelucrate la timpul lor”, a scris Violeta Alexandru pe facebook.

Situația pensiilor naționale

Ministrul Muncii a vorbit și despre situația pensiilor naționale. Aceasta a anunțat că nu va accepta ”nici măcar două restanțe”. De asemenea, Violeta Alexandru susține că se vorbește cu o prea mare ”lejeritate” despre dosarul unei persoane care a muncit o viață întreagă, iar acest lucru nu este deloc neglijabil.

Ea a mai menționat că pensionarii nu trebuie să aștepte luni de zile o decizie legată de banii munciți. Acest lucru trebuie să fie o prioritate, susține ministrul.

”Revin și cu situația pensiilor naționale. Chiar vreau să închid pe zero și aici și să văd toate lucrurile rezolvate. Nici măcar 2 restanțe nu accept. Așa mi se spune, nu mai avem întârzieri, doar 2,3 dosare nelucrate … Cum adică nu mai sunt restanțe când mai sunt 2? Acestea ce sunt? Lejeritatea cu care se vorbește despre dosarul unui om mă face să cred că mai e de muncă pentru ca, dincolo de conținutul unui dosar, să se înțeleagă că este viața profesională a unei persoane.

După luni în care nu am slăbit nicio clipă atenția pe subiect, au început scuzele din sistem. E greu … Dar pentru pensionari nu o fi greu să aștepte de atâtea luni deciziile (mai ales la recalculare)? Este o întrebare simplă.

De ce o fi mai important pentru sistemul public să se plângă pentru că e greu în loc să se bucure când este cu lucrurile la zi și bine făcute? Energie consumată pentru a spune prea des #nusepoate.

Ba, chiar se poate. Administratia poate fi determinată să facă și performanță”, a mai menționat Alexandru.