Se pregătesc modificări la Legea Pensiilor? Violeta Alexandru a spus totul. Unde sunt problemele

Se pregătesc modificări la Legea Pensiilor? Violeta Alexandru a spus totul. Unde sunt problemele

Problema modificării Legii Pensiilor a fost în centrul discuțiilor în ultimele luni, având în vedere faptul că Guvernul condus de Ludovic Orban a majorat pensiile în luna septembrie a acestui an cu doar 14%, deși legea prevedea o mărire de 40%.

Din păcate pentru pensionarii români, criza econmică care a lovit România a afectat și această majorare a pensiilor, iar toată lumea așteaptă un răspuns cât mai rapid. Se vor majora pensiile în 2021? Care va fi procentul? Când se va întâmpla acest lucru?

Pentru a lămuri întreaga situația, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a venit cu o serie de precizări. Ea a mărturisit că deși ”toată lumea se mândrește cu modificări la Legea Pensiilor”, România are alte probleme și anume în sistemul public.

Ministrul Muncii susține că marea problemă o reprezintă angajații din sistem, care nu respectă legea.

”Eu cred că una dintre problemele sistemului de pensii este că toată lumea se mândrește cu modificări la Legea pensiilor, iar sistemul nostru public, mă refer la angajați, are serioase dificultăți în a asigura coerență în respectarea legii. Sunt o serie de lucruri asupra cărora aș intervenit, dar aș face-o cu un parlament responsabil”, a spus Violeta Alexandru, la România Tv.

Legea Pensiilor nu va fi modificată

Ministrul a mai adăugat că într-adevăr, au existat intenții în acest an, însă nu s-a putut face nimic. Astfel, Violeta Alexandru susține că nu va înainta o nouă alege a pensiilor, ci doar își dorește să se implice în implementarea unor ”măsuri punctuale care să elimine inechitățile”.

”Am avut mai multe intenţii în acest an, dar când am văzut cum arată lucrurile în Parlament, că nu te poți baza pe majoritatea PSD, că tot ceea ce trimiți acolo este tratat cu un populism care te sperie, ei sunt conștienți că resursele bugetare sunt limitate și, cu toate aceasta, cu un cinism care rar mi-a fost dat să întâlnesc, sincer, pur și simplu, calcă în picioare și răstălmăcesc absolut orice propunem și din ce propunem până la ce iese este o diferență enormă și fără să țină cont de nimic, de absolut nimic, dacă se poate, dacă există resurse.

Prin urmare, nu am o intenție de a veni cu o nouă lege a pensiilor, vreau să mă implic în elaborarea unor măsuri punctuale care să elimine inechitățile, dar permiteți-mi să fac acest lucru de îndată, și sper că așa se va întâmpla, ce vom avea un parlament cu care să se poate lucra”, a mai explicat Violeta Alexandru.