Vine prăpădul pentru toți cei care sunt sau vor ieși la pensie până în 2070! Se taie toți banii. Anunț oficial al ministrului Muncii, Marius Budăi. Legea trimisă la UE

17 apr. 2023
Vine prăpădul pentru toți cei care sunt sau vor ieși la pensie până în 2070! Se taie toți banii. Anunț oficial al ministrului Muncii, Marius Budăi. Legea trimisă la UE

La noi ca la nimeni. Cam așa ar descrie pe scurt ministrul Muncii, Marius Budăi proiectul privind pensiile, scris minuțios, dar aberant în PNRR. La acel moment, aveam un guvern USR-PNL și nu se știe exact cine a impus o serie de reguli care nu-i favorizează deloc pe pensionari.

Marius Budăi susține că s-a dorit ca românii să fie săraci pentru următorii 50 de ani și insisită pentru eliminarea din PNRR a procentului de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Eu am primit o întrebare de la Comisia Europeană. „Domnule, ce ați avut în cap când ați scris acest procent și de ce până în 2070? Că noi nu înțelegem”. Din păcate le-am spus că nici eu nu înțeleg. Vedeți dumneavoastră, și acum nu că vorbim de 9,4. Putem spune 9,1 sau 18,9 sau 15 sau oricât vreți dumneavoastră.

Însă eu am studiat toate legislațiile din toate statele membre și toate PNRR-urile din statele membre ale Uniunii Europene. Niciun stat membru nu și-a impus o asemenea plafonare”, a spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Pensiile ar putea rămâne foarte mici până în 2070

Conform ministrului Muncii, media europeană privind ponderea pensiilor în PIB este între 12,5% şi 13%, cu mult peste ce a fost stipulat în PNRR-ul românesc.

„Întrebarea ar putea continua. Domnule, de ce tu, ca și guvernant la acest moment, știind că în Uniunea Europeană 12,5-13 este media cu plata pensiilor din PIB în statele din Uniunea Europeană, tu îţi dorești ca țara ta să fie mai săracă, ca seniorii tăi să fie mai săraci cu 3% ca media Uniunii Europene? Doar dacă îi urăști, din punctul meu de vedere, poți să faci așa ceva, că altfel nu văd de ce să pui o asemenea plafonare.

Deci, niciun PNRR nu și-a propus să plafoneze așa ceva, să treacă vreun procent anume și nicio legislație a unor state membre nu cuprinde așa ceva”, a declarat ministrul Muncii.

„Până în 2070 trebuie să fim săraci. Că așa au considerat unii la acel moment”, a mai spus Marius Budăi.