A murit unul dintre cei mai bogați oameni din România. Suferea de o boală cruntă, dar nimeni nu a știut

24 iul. 2021
A murit unul dintre cei mai bogați oameni din România. Suferea de o boală cruntă, dar nimeni nu a știut

Vineri a fost zi de doliu pentru familia unuia dintre cei mai bogați oameni din România. După o îndelungă suferință, milionarul care dorea să salveze Rapidul a murit la doar 73 de ani. Fathi Taher era internat într-un spital din Istanbul.

Acesta era cetățean iordanian, de origine palestiniană, iar înmormântarea va avea loc în Amman, capitala Iordaniei. Mai multe surse au dezvăluit pentru VoceaBanilor.ro că Taher suferea de cancer de colon și în plus avea și diabet.

Actionarii rapidisti Fathi Taher (D) si George Copos (S) discuta in timpul meciului Rapid Bucuresti – CFR Cluj, din etapa a III-a a Ligii I, in Bucuresti, sambata, 9 august 2008. GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO

Medicii au încercat numeroase tratamente, dar din păcate a pierdut lupta cu această boală incurabilă. Milionarul a venit în România încă din 1970 și a investit în numeroase business-uri.

Avere de peste 350 de milioane de euro

Averea lui era estimată la peste 350 de milioane de euro și a avut afaceri importante în industria alimentară, turism şi imobiliare. Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, asiguratorul AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica Griro și chiar clubul de fotbal Rapid București sunt doar câteva dintre afacerile sale.

În anul 2008, omul de afaceri cumpăra de la George Copos 60% din acţiunile Rapidului. Însă după doar câteva luni, el şi-a anunţat retragerea, susţinând că a pierdut banii investiţi.