Câți bani va primi Anamaria Popescu Brânză pentru medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Românca a încheiat concursul în lacrimi

24 iul. 2021
Câți bani va primi Anamaria Popescu Brânză pentru medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Românca a încheiat concursul în lacrimi
Anamaria Popescu (Brânză)

La 36 de ani, Anamaria Popescu Brânză este marea noastră mândrie națională. Frumoasa spadasină a revenit în competiții după doi ani de absență și este singura româncă prezentă în competiția de la scrimă. Aceasta a ajuns până în finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Anamaria Popescu mai are în palmares un argint olimpic în proba individuală și un aur în proba pe echipe. Dar merele ei vis era aurul la individual. Din păcate doar o tușă a despărțit-o de acest obiectiv frumos.

Anamaria Popescu merita medalia de aur

Finala a fost câștigată de o chinezoaică pe care a mai bătut-o în trecut. Aceasta s-a impus în prelungiri printr-o tușă de aur. Scorul a fost 11 la 10 în favoarea ei. Anamaria Popescu a izbucnit în lacrimi și nu este exclus să o vedem și la Paris. Este cea mai talentată spadasină din toate timpurile. Un lider incontestabil, cu o ambiție extraordinară.

Pentru performanța ei, argint la Jocurile Olimpice, statul român o va recompensa cu 50.000 de euro. Clubul poate plusa și el. În plus, sponsorii pot oferi și ei premii consisitente medaliaților, care în mod cert vor fi puțini la această ediție.

Câți bani ar fi câștigat Anamaria dacă reușea să câștige finala

Dacă ar fi câștigat medalia de aur statul român i-ar fi acordat Anei 70.000 €, clubul (de stat) încă 35.000 €, iar COSR  un automobil Toyota Camry.

Primesc bani toți cei care reușesc clasări în primele șase locuri, iar cele de pe podium beneficiază de rente viagere. Până acum doar Anamaria Popescu a luat medalia. Se mai așteaptă performanțe de la canotaj și natație, prin fenomenul Dragoș Popovici și Robert Glință.

O șansă ar mai avea și Larisa Iordache la bârnă, dacă prinde o zi bună. În rest, sportivii români nu sunt cotați cu șanse. Mihai Covaliu speră la nouă medalii olimpice, însă va fi un miracol să se ajungă la acest număr.