Supermarketurile profită de închiderea piețelor: Au mărit prețurile la fructe și legume

Supermarketurile profită de închiderea piețelor: Au mărit prețurile la fructe și legume

Supermarketurile au profitat de închiderea piețelor ce funcționau în spații închise și au mărit prețurile la fructe și legume.

Astfel, prețul la legumele proaspete au explodat pur și simplu, unii retaileri practicând o creștere de peste 50% a prețurilor.

Spre exemplu, zilele trecute, un kilogram de ardei se vindea cu 5,5 lei, însă acum acesta se comercializează chiar și la prețul de 8.9 lei.

PNL, marele perdant al închiderii piețelor 

PNL este marele perdant al închiderii piețelor, iar adversarii social-democrați au profitat de această ocazie pentru a lansa noi atacuri la adresa liberalilor, atacuri prin care susțin că PNL este de partea marilor lanțuri de supermarketuri, în timp ce îi abandonează pe micii producători și comercianți români.

Mai mult decât atât, având încă majoritate în Parlament, PSD a modificat propunerile adoptate de Guvern împotriva răspândirii coronavirusului.

Social-democrații au adoptat în plenul Camerei Deputaților un amendament care dă voie piețelor în spații închise să funcționeze în timpul stării de alertă.

Printre cei care au susținut acest amendament se numără și deputatul liberal Adriana Săftoiu, care nu a prins un loc pe liste pentru viitor Legislativ.

„Am votat pentru deschiderea piețelor. Aveam ceva îndoieli privind închiderea, dar era nevoie si de punctul de vedere al colegilor care sunt în comisiile de specialitate. M-au convins prin mesajele de pe grupul de whatsApp si prin votul lor favorabil din comisiile de specialitate. Că in plen au votat precum degetul ridicat, adică abținere (oribilă optiune, sunt țări unde nu există acest tip de vot) e altă problemă si nu e a mea, pe mine m-au convins atunci când au gândit si am votat „pentru” legea pe care au confirmat-o în comisii”, a scris Săftoiu pe Facebook.