Unde găsești cele mai ieftine teste pentru COVID-19? Surpriză mare pe prima poziție în top

23 nov. 2020
Unde găsești cele mai ieftine teste pentru COVID-19? Surpriză mare pe prima poziție în top

Vaccinul pentru COVID-19 este încă departe de a fi produs la scară mondială, astfel încât, pentru cel puțin încă șase luni, trebuie să folosim alte instrumente pentru a ne ține departe de virusul SARS-CoV-2.

Purtarea măștii și spălatul cât mai des pe mâini nu trebuie omise, iar dacă începem să avem simptome cunoscute de COVID-19, este bine să știm unde ne putem face teste, cheltuind cât mai puțini bani.

În topul clinicilor care oferă cele mai mici prețuri pentru testele COVID-19 Covid Real Time PCR este clinina Synevo, unde îți poți face testul contra sumei de 285 lei, iar rezultatul îl vei primi în doar 24 de ore.

Pe locul secund în acest top este Lotul Med, care are un preț de 300 de lei pentru un test, iar rezultatele le oferă în 48 de ore. Ei bine, podiumul este închis de MedLife, acolo unde un test costă 340 lei, iar rezultatele le trimit în 48 de ore.

Top: Unde găsești cele mai ieftine teste pentru COVID-19? Surpriză mare pe prima poziție

La Clinica Sante, testul costă 350 de lei, iar rezultatele vin în 72 de ore. Gral Medical efectuează teste pentru COVID-19 contra sumei de 380 de lei, iar Sanador cere 290 de lei pentru acestea. Ambele trimit rezultatele în 48 de ore.

Cele mai scumpe teste pentru COVID-19 sunt la clinica MedSana, unde un test RT PCR costă 420 de lei, iar rezultatele vin în 24 de ore. Dacă ești dispus să aștepți 72 de ore pentru rezultatul testului, MedSana îți oferă o reducere a costului, ajungând să plătești doar 350 de lei.

Bogdan Chirițoiu, președinte al Consiliului COncurenței, atrage atenția că prețurile pentru testele COVID-19 diferă foarte mult de la o clinică la alta, astfel încât oamenii ar trebui să-și facă bine temele înainte să decidă la ce clinică vor să-și facă testul.

„Dacă în sectorul alimentar am văzut că lucrurile au continuat să meargă ok, chiar fiind sub şoc, pe zona de produse medicale pieţele nu au funcţionat.

Am văzut fenomenele speculative din perioada de început a pandemiei, când preţurile au crescut la măşti, la dezinfectanţi, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferenţe foarte mari de preţuri, deci e clar că nu este o piaţă stabilizată şi nu rezistă la şocuri. Vom fi şi mai atenţi decât am fost până acum”, a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă online.