Bill Gates, cofondatorul Microsoft se poate lăuda cu o viață împlinită. Unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei a reușit să gestioneze singur pandemia, în așa fel încât angajații săi să treacă cu bine peste această perioadă.
Cofondatorul Microsoft a mărturisit că în vremea în care ocupa funcția de CEO, a reușit să stabilească anumite principii de leardship. Deși pare greu de crezut, aceste principii au fost mult mai aplicabile în perioada pandemiei decât s-ar fi așteptat vreodată.
”În drumul către următorul secol, liderii vor fi cei care îi vor încuraja pe ceilalți”, a declarat Bill Gates, potrivit inc.com.
Principiile lui Bill Gates sunt foarte simple. Cofondatorul Microsoft merge pe ideea încurajării, care poate lua mai multe forme. Liderii trebuie să facă orice pentru a-și proteja angajații și afacerea. Ei trebuie să se sincronizeze cu nevoile altora și să fie conștienți de sănătatea mintală a celor din echipa lor.
Atunci când un angajat nu e sănătos din punct de vedere psihic, rezultatele sale nu vor fi pe măsura așteptărilor da nici pe măsura capacității sale intelectuale.
Regulile sunt ușor de respectat. Fiecare lider are rolul de a avea un răspuns proactiv în fața provocărilor cu care echipa lor se confruntă, iar un lider bun este conștient de sănătatea mintală a angajaților, așa că e conștient de faptul că izolarea socială le poate afecta familiile și starea economică.
„Când angajații văd că liderii și managerii își iau zile libere pentru a avea parte de o pauză mintală, aceștia capătă un fel de permisiune nespusă de a face același lucru fără a le fi frică de repercusiuni”, a spus dr. Natalie Baumgartner, șef al forței de muncă la Achievers.
De asemenea, sursa citată mai subliniează faptul că oamenii sunt creaturi emoționale iar vremurile în care trăim în prezent sunt cu adevărat vremuri emoționale. Astfel, în toată această perioadă și nu numai, liderii ar trebui să pună mai puțin accent pe perfecțiune și să ofere un mediu de muncă unde angajații se pot exprima liber.
”Vulnerabilitatea emoțională este una din cele mai importante calități pe care le poate avea un lider. Munca alcătuiește o bună parte a vieții noastre iar deconectarea emoțională timp de 8 ore în fiecare zi poate provocata o deconectare față de alte aspecte ale vieții, astfel reducând increderea de sine”, a explicat Jason Tan, CEO al companiei Sift.