Tânăra de 17 ani care a fost incendiată de un criminal în serie eliberat din închisoare de judecători, din cauza Poliției Române. Fata ceruse ajutor: ce i-au răspuns oamenii legii

14 aug. 2021
Tânăra de 17 ani care a fost incendiată de un criminal în serie eliberat din închisoare de judecători, din cauza Poliției Române. Fata ceruse ajutor: ce i-au răspuns oamenii legii
Foto: Libertatea

O poveste înfiorătoare revine în prim plan. Este ca un semnal de alarmă, încă unul, că autoritățile nu-și fac deloc treaba și că cetățeanul plătitor de taxe și impozite nu este nicidecum protejat. Este o victimă sigură în fața infractorilor. Măriuca are acum 18 ani, însă în urmă cu un an viața ei părea terminată.

Fata a fost incendiată de un criminal în serie, eliberat înainte de termen. Judecătorii nu au considerat nimic greșit în a da drumul mai repede din penitenciar unul bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru că ucisese cinci oameni. Așa că l-au eliberat condiționat.

Ion Turnagiu a amenințat de mai multe ori că o va ucide pe Măriuca. Poliția a așteptat ca acesta să treacă la fapte

Iar Ion Turnagiu a trecut imediat la fapte. Și-a găsit o nouă victimă. Măriuca avea 17 ani și a mers la Poliție pentru a-i înștiința pe oamenii legii că este amenințată. Aceștia nu au făcut absolut nimic. Așa cum se întâmplă în numeroase cazuri, pe care le vom prezenta pe larg, în viitor.

Așa că asasinul a mers în comuna Dârvari, unde se afla adolescenta și a intrat peste ea în timp ce dormea. Bărbatul a stropit-o cu benzină, i-a dat foc și a fugit. Fata a început să țipe, iar șansa ei a fost că în casă se mai aflat fratele și bunica ei, care au sărit imediat să o ajute. Perdelele și draperiile luaseră foc. Băiatul a sunat de urgență la 112.

Fata avea 90% din suprafața corpului arsă și a fost operată în Germania. Pronosticul medicilor a fost mereu rezervat, dar o minune a făcut ca ea să supraviețuiască, iar acum se pregătește de BAC.

Măriuca a fost salvată ca printr-o minune

„Știu că m-au întrebat ce am pățit. Le-am zis și nu mai știu nimic de atunci, m-am trezit peste 2 săptămâni. Oamenii au altă mentalitate față de români. Adică acolo dacă te văd că ai ceva semne pe tine, nu se uită urat și trec mai departe și sunt așa, foarte respectuoși.

Vreau de ziua mea doar să fiu cu prietenii și atât. Pentru că anul asta mi-a cam lipsit treaba asta. Vreau să devin psiholog pe traumă. Adică să lucrez într-un spital cu copii arși sau să fiu asistentă. Îmi place pentru că s-au implicat și alți oameni care profesează în asta și pe mine m-a ajutat. Adică a contat foarte mult când venea doamna psiholog să vorbesc cu dansa.”, a povestit Măriuca.

După fapta îngrozitoare, Ion Turnagiu a încercat să se sinucidă în timp ce era în arest preventiv. Acesta s-a spânzurat cu un tricou, dar a fost salvat de autorități. În cele din urmă acesta a murit la spital.

”El a venit de la început foarte grav, a făcut acolo stop cardio-respirator, în penitenciar, în momentul tentativei de sinucidere, a fost resuscitat de colegii de la Ambulanță și adus în stare gravă, în comă de gradul 4 la noi, fără șanse practice de a supraviețui. Starea s-a agravat permanent, a apărut febra mare de tip central care nu mai scădea cu nimic, iar ieri era foarte grav, nici nu ne-am așteptat să prindă dimineața. A decedat aseară, pe la 11.30”, spunea la acel moment Radu Iman, manager spital Mehedinți.