În premieră! Guvernul dă bani elevilor care au luat media 10 la BAC sau evaluarea națională. Ce sume vor primi aceștia

30 iul. 2021
În premieră! Guvernul dă bani elevilor care au luat media 10 la BAC sau evaluarea națională. Ce sume vor primi aceștia
Foto: JESHOOTS.COM on Unsplash

Probabil proiectul România educată a președintelui Klaus Iohannis își face simțit efectul. Pentru prima dată, după mult timp, Guvernul a luat decizia de a-i premia în bani pe cei mai merituorii dintre elevi.

O hotărâre de Guvern consultat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro arată că oficialii vor să ofere fiecărui absolvent de liceu de școală generală sau liceu o sumă în bani ca stimulent pentru performanță.

Ce sume de bani vor primii elevii de 10 de la Guvern

Astfel cei care au obținut media 10 la evaluarea națională vor primi câte 1.000 de lei fiecare, în timp ce liceenii care au reușit note maxime la toate materiile de la BAC, vor fi recompensați cu 3.000 de lei.

Anul 2021 a fost unul plin de provocări din cauza pandemiei, la fel ca și precedentul. Totuși elevii au putut să urmeze și cursuri la școală, după o lună perioadă de lecții online.

Examenul de bacalaureat a fost unul relativ ușor în acest an, după cum au evaluat mai mulți profesori și elevi. S-a ajuns ca 163 absolvenți să obțină media 10 la BAC (146 la examenul național bacalaureat și 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2021, iar 132 absolvenți de clasa a VIII-a să reușească media 10 la evaluarea națională.