SURSE: Legea pensiilor ar putea fi modificată. Ce se va întâmpla cu pensiile speciale

02 nov. 2020
SURSE: Legea pensiilor ar putea fi modificată. Ce se va întâmpla cu pensiile speciale

Schimbările se țin în lanț pe scena politică. De această dată, liberalii au un nou plan care ar urma să fie pus în practică în curând. Legea care pevede majorarea pensiilor cu 40% ar putea fi modificată.

Surse politice au declarat pentru Antena 3 că liberalii doresc modificarea legii potrivit căreia, pensiile ar urma să crească cu 40%. Această decizie vine după ce s-a ajuns la concluzia că o astfel de majorare este imposibilă.

Sursele citate au mai menționat faptul că acest lucru ar urma să se întâmple după ce va fi investit noul Executiv şi după ce Parlamentul va intra în funcţie, deoarece, actualii guvernanţi nu își permit nici măcar o creştere la jumătate a pensiilor.

Pe lângă modificarea acestei legi, liberalii iau în calcul inclusiv eliminarea pensiilor speciale în următoarea perioadă.

Soluția care i-ar putea salva pe pensionari

În urmă cu ceva timp, premierul Ludovic Orban a vorbit despre modul în care pensiile ar putea fi majorate. Potrivit acestuia, pentru a crește pensiile, salariul mediu ar trebui să fie și el crescut. De asemenea, el a mai menționat că va fi nevoie și de mai mulți angajați pentru a putea contribui la pensiile de stat.

În ciuda afirmațiilor, șeful executivului mai preciza că își dorește într-adevăr majorarea pensiilor, așa cum a promis încă de la începutul verii. El a mai adăugat că Guvernul pe care îl conduce va face tot ce îi stă în putință pentru a realiza mărirea așteptată de toți de pensionarii.