Surpriza finalului de an: Această companie oferă 1000 de euro angajaților săi, drept „bonus de pandemie”

01 dec. 2020
Surpriza finalului de an: Această companie oferă 1000 de euro angajaților săi, drept „bonus de pandemie”

Anul 2020 a fost unul de grea încercare pentru statele și guvernele din lumea întreagă, pentru companii, dar mai ales pentru cetățeni.

În acest an, am fost nevoiți să ducem bătălii pe mai multe fronturi. Ne-am luptat cu virusul SARS-CoV-2, ne-am luptat cu probleme economice, ne-am luptat cu măsuri guvernamentale uneori implementate în mod arbitrar, care ne-au îngreunat și mai tare viața.

La finalul acestui an plin cu de toate, o companie s-a gândit să-i răsplătească pe angajații săi. Și ce răsplată mai bună să vină din partea unui angajator dacă nu una în bani?

Așa se face că producătorul auto Daimler va acorda angajaților germani „bonus de pandemie” de 1000 de euro, pentru a compensa, într-o anumită măsură, costurile economice și personale, precum obligativitatea purtării măștii sau lucrul de acasă.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Câți angajați vor primi bonusul?

Aproximativ 160.000 de angajați germani sunt eligibili pentru a intra în posesia bonusului, a anunțat compania. Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz, precum și brandul Smart. În România, Daimler deține două unități de producție: La Cugir și Sebeș.