Singurul spital din România care va concedia medicii nevaccinați anti-covid. Provocările sunt foarte mari

12 feb. 2021
Singurul spital din România care va concedia medicii nevaccinați anti-covid. Provocările sunt foarte mari
Există numeroase clinici care fac teste te intoleranță alimentară. Sursa foto: Walter Otto on Unsplash

Vaccinarea anti-covid a început deja să împartă globul în două jumătăți. La nivel european au început deja discuții privind impunerea unui pașaport covid, care să ateste faptul că persoana în cauză s-a vaccinat. De asemenea, au început să apară semne clare că persoanele vaccinate vor fi mai previlegiate.

Dincolo de călătorii și zboruri, chiar și medicii și-au schimbat atitudinea odată cu vaccinarea. Unii medici de familie refuză să își mai primească pacienții care nu s-au vaccinat, iar acum, un mare spital din țară ar putea renunța la personalul medical în cazul în care acesta refuză să se vaccineze.

Spitalul care pune preț pe vaccinare

Fondatorul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria și de asemenea, directorul general al primului ”oraș medical din România”, Wargha Enayati, are încrede în vaccinul anti-covid și a trăit totul pe pielea lui.

El a mărturisit pentru Alephnews că s-a numărat printre primii 50.000 de oameni vaccinați, iar rezultatele de după vaccinare i-au demonstrat ce era de așteptat.

”Am fost printre primii 50.000 de oameni care s-au vaccinat. Sunt vaccinat o dată, în ziua următoare am făcut Covid. Am făcut și rapelul. M-am și testat după aceea. Sunt negativ”, a mărturisit, Wargha Enayati, directorul general Enayati Medical City.

Medicii nu ar pute avea altă soluție

Sănătatea este cea mai importantă în domeniul medical, iar Wargha Enayati pune accent pe acest lucru. Fondatorul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria i-a îndemnat pe toți angajații săi să se vaccineze anti-covid.

Oricum, se pare că aceștia nu prea au altă soluție. Acesta a mai povestit că spre deosebire de alte spitale, el va ”un pic mai strict”. Cu alte cuvinte, angajații care vor refuza să se vaccineze au șanse ”să nu mai lucreze” în unitățile medicale respective, a spus Wargha Enayati.

”Eu voi fi un pic mai strict decât alții. Deci dacă un angajat nu vrea să se vaccineze are șanse să nu mai lucreze aici”, a declarat directorul general Enayati Medical City.

El a vorbit și despre situația economică a țării, în care nu este prea încrezător. Chiar dacă vaccinul are un rol important, lumea tot dezbinată este, în opinia sa.

”Nu sunt așa de optimist. Provocările pe care le avem în lume sunt foarte mari și nu se rezolvă cu un vaccin, mai ales într-o lume care este dezbinată”, a adăugat Wargha Enayati.