Se trage la sorți! Un milion de dolari în fiecare săptămână pentru o persoană care s-a vaccinat măcar cu prima doză. Ce stata luat această decizie

13 mai 2021
Se trage la sorți! Un milion de dolari în fiecare săptămână pentru o persoană care s-a vaccinat măcar cu prima doză. Ce stata luat această decizie
Experții susțin că vaccinul este eficient și contra mutațiilor

Vaccinarea populației este echivalentă cu revenirea la normalitate. Doar că în continuare există multe persoane sceptice care nu doresc să se imunizeze. Astfel s-a ajuns la o idee care cu siguranță va crește numărul de doritori. Guvernatorul statului Ohio din Statele Unite ale Americii a anunțat că va da startul unei loterii a vaccinării.

Mai exact, în următoarele cinci săptămâni, în fiecare miercuri, autoritățile statului vor oferi câte un milion de dolari unei persoane, care va fi trasă la sorți. Tot ce trebuie să facă pentru a intra în acest concurs este vaccinarea anti-covid măcar cu prima doză.

Loteria vaccinaților. Cum se poate câștiga un milion de dolari

Doar 36% dintre cetățenii statului Ohio sunt vaccinați anti-coronavirus, un procent mult prea mic pentru a putea reduce restricțiile și a reveni treptat la normal. Pentru că guvernatorul a dorit să crească accelerat acest procent de vaccinați a venit cu ideea Ohio Vax-a-Million, o serie de cinci loterii de 1 milion de dolari deschise doar pentru adulţii care au primit cel puţin o doză de vaccin.

“Știu că unii ar putea spune: ‘DeWine, ești nebun! Ideea de a trage la sorți un milion de dolari este o risipă de bani’. Dar adevărata risipă, la acest stadiu al pandemiei – când vaccinul este accesibil pentru toți cei care îl doresc – este un deces provocat de Covid-19”, a transmis Mike DeWine, guvernator republican al statului Ohio.

Adolescenții vaccinați pot primi burse

Și adolescenții vor avea parte de suprize. Cei vaccinați ar putea beneficia de burse. Sunt puse în joc deja cinci pentru colegiile publice vor fi puse la dispoziţie pentru ei, conform Columbus Dispatch.

Guvernatorul Mike DeWine a explicat totul miecruri la televizor, apoi a întărit ideea și pe Twitter. Acesta a mai anunțat și că majoritatea centrelor de sănătate publică pentru coronavirus își vor încheia activitatea pe 2 iunie, potrivit ABC News.

Până în prezent, SUA se află pe locul 1 ca procent de populație imunizată, cu 58,7% din populația sa adultă. Președintele Joe Biden a stabilit ca obiectiv ca până pe 4 iulie, de Ziua Independenței,  70% dintre adulți să fie vaccinați. Doar că această dorință pare greu de realizat, ținând cont de faptul că în ultima perioadă tendința de vaccinare este în scădere.