Continuă dezastrul umanitar în India. Alexandra Rafila a explicat de ce mor mii de oameni infectați cu coronavirus zilnic în această țară

05 mai 2021
Continuă dezastrul umanitar în India. Alexandra Rafila a explicat de ce mor mii de oameni infectați cu coronavirus zilnic în această țară
Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

India traversează o situație catastrofală, iar sistemul medical a intrat în colaps. Numai în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 360.000 de noi cazuri de coronavirus și peste 3.600 de morți. Organizația Mondiala a Sănătății a catalogat ceea ce se întâmplă în această țară drept un dezastru umanitar.

Populației Indiei este de peste 1,3 miliarde, iar proviziile de medicamente sunt pe sfârșite. Paradoxal, deși țara este una dintre principalele furnizoare de vaccinuri, de data aceasta se confruntă cu o penurie și din acest punct de vedere.

De ce mor atât de mulți oameni în India

Medicul epidemiolog, Alexandra Rafila, deputat PSD, a explicat de ce mor atât de mulți oameni în India. Nu pentru că noua tulpină de coronavirus ar fi mai contagioasă, ci din cauza sistemului sanitar cu probleme.

„Eu am văzut de curând articole care menționează că această tulpină probabil evoluează de mai mult timp în India fără să reprezinte tulpina dominantă. În India este dominantă tulpina din Marea Britanie, iar numărul mare de cazuri inclusiv mortalitatea se datorează condițiilor precare și accesului extrem de limitat la servicii de sănătate.”, a spus Alexandru Rafila la B1 Tv.

Populația a fost tratată cu Ivermectină. Antena 3 și Aleph News prin Marius Tucă au făcut lobby pentru acest medicament toxic

Reamintim că autoritățile indiene transmiseseră în urmă cu ceva timp că au găsit cheia stopării pandemiei. La fiecare colț de stradă, populația primea un kit care conținea Ivermectină, medicament anti-parazitar, care și-a dovedit ineficiența deja în cazul noului coronavirus.

La Aleph News, Marius Tucă și la Antena 3, Mihai Gâdea, au prezentat zilnic cazul Indiei care ar fi scăpat de coronavirus cu acest remediu minune și au făcut lobby intens ca România să adopte strategia Indiei. După ce țara a intrat în colaps, niciunul dintre cele două posturi de televiziune nu au mai abordat subiectul, deși îndemnaseră practic populația să încerce Ivermectina.

Din fericire, în UE acest medicament nu a fost autorizat, însă mulți români au făcut rost de el și l-au înghițit preventiv, ceea ce le-a creat mari probleme. Cornelia Catanga este unul din cazurile triste, care s-a tratat cu Ivermectină și care a fost răpusă de coronavirus.