Se taie salariile! Ministerul care a rămas fără bani: sute de mii de români vor fi afectați

03 mai 2021
Se taie salariile! Ministerul care a rămas fără bani: sute de mii de români vor fi afectați

Ministerul de Finanțe s-a împrumutat la începutul lunii aprilie cu încă 3,5 miliarde de euro de pe piețele externe, ceea ce înseamnă o creștere substanțială a datoriei României. Cu toate acestea, ministerele continuă să-și gestioneze prost bugetele.

Deși nu am ajuns nici măcar la jumătatea anului, ministrul Justiției a lansat un avertisment extrem de dur. Acesta a trimis deja adrese către mai multe instanțe din întreaga țară în care le arată că au efectuat cheltuieli mult prea mari și că deja ministerul are probleme cu banii.

Vor fi revizuite salariile și sporurile

Stelian Ion a explicat că în acest moment există posibilitatea ca magistrații să nu-și mai poată primi salariile restante. Mai mult decât atât, instanțele riscă să rămână fără bani în acest an, anunță Antena 3.

Ministerul Justiției avertizează instanțele în legătură cu faptul că acestea au cheltuit deja mai mult de 25% din creditele bugetare și le soliciră să facă economii.

Stelian Ion a mai transmis și că se vor reanaliza și revizui toate sporurile și salariile, celor care lucreză în sistemul judiciar.