Veste uriașă pentru salariații români. Salariul minim va crește. Violeta Alexandru are soluția

19 nov. 2020
Veste uriașă pentru salariații români. Salariul minim va crește. Violeta Alexandru are soluția

Violeta Alexandru este preocupată de veniturile angajaților români și își dorește tot ce este mai bun pentru aceștia. De această dată, ministrul Muncii a anunțat creșterea salariului minim. Există destule soluții, susține ministrul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru este de părere că creșterea salarului minim este o necesitate. Ea a subliniat în același timp faptul că preocuparea fiecărui angajator şi a sindicatelor trebuie să fie aceea de a crește competenţele oamenilor, menţionând că salariul minim trebuie să fie doar o etapă în viaţa profesională a fiecărui angajat.

Violeta Alexandru a mai adăugat că deja au fost începute dezbaterile cu sindicatele şi patronatele în privinţa salariului minim pentru anul viitor, însă părerile sunt diferite pe acest subiect. Totuși, ministrul se declară optimist cu privire la un acord comun.

“Suntem în dezbatere cu sindicatele şi patronatele cu privire la salariul minim pentru anul viitor. La finalul acestor consultări voi avea o prezentare publică cu privire la rezultatele obţinute şi sunt convinsă că şi partenerii vor comunica. Părerile sunt în acest moment nu aş spune radical, dar sunt destul de diferite”, a spus Violeta Alexandru.

Patronatele nu sunt pregătite

Potrivit ministrului, în cea mai mare parte, patronatele au o serie de temeri legate de dificultățile cu care s-ar putea confrunta în cazul unei creșteri a salariului minim, având în vedere contextul epidemiologic în care țara noastră se află.

”În mod evident patronatele susţin cauza şi vorbesc despre o contracţie în economiei şi despre o dificultate majoră pe care o resimt în eventualitatea unei creşterea a salariului minim peste posibilităţile dânşilor, iar sindicatele argumentează nevoia creşterii salariului minim pentru a asigura venituri suplimentare celor are câştigă salariul minim.

Din punctul nostru de vedere, al liberalilor, este necesară creşterea salariului minim cu siguranţă, însă preocuparea fiecăruia angajator şi a sindicatelor trebuie să fie să crească competenţele oamenilor. Salariul minim trebuie să fie o etapă din viaţa ta profesională”, a mai menționat ministrul.