Se majorează pensia minimă! Câți bani primesc pensionarii români în 2021

04 dec. 2020
Se majorează pensia minimă! Câți bani primesc pensionarii români în 2021

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdarea majorearea pensiilor promisă încă de la mijlocul anului trecut. În ciuda faptului că pandemia a avut un impact major asupra economiei țării, Guvernul face eforturi uriașe și își dorește în continuare majorarea pensiilor în anul ce urmează.

La finalul acestei săptămâni, Ludovic Orban a dorit să clarifice din nou acest aspect. Premierul a subliniat faptul că pensia minimă va fi mărită în anul 2021, așa cum Guvernul a promis. Procentul pe de altă parte, nu a fost spus însă, Orban a menționat că acesta va fi în funcție de indicatorii economici.

”Fireşte că va fi mărită (pensia minimă – n.r.). Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei. Noi vrem să creştem pensiile şi în acelaşi timp să creştem puterea de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă”, a afirmat Ludovic Orban.

Un procent de maxim 10%

De cealaltă parte, însă, surse guvernamentale au declarat pentru stiripesurse.ro că Guvernul se află într-un mare impas, iar bugetul de stat ar putea susține anul viitor cel mult pensii majorate cu cel mult 8-9 procente.

”Guvernul este în impas. Pe de o parte patronatele cer moratoriu de 6 luni, de cealaltă parte sindicatele cer mărirea la 2.400. Ludovic Orban e dispus să crească cu cel mult 100-150 de lei pentru că o crestere mare ar putea duce la transferul unor corporatii in alte tari cu mana de lucru mai ieftina si acest scenariu este de evitat”, menționau sursele citate.