A început războiul pensiilor speciale. Se anunță demisii pe bandă rulantă. Cine ”renunță” la pensia meritată

24 nov. 2020
A început războiul pensiilor speciale. Se anunță demisii pe bandă rulantă. Cine ”renunță” la pensia meritată

Social democrații au început războiul pensiilor speciale, fix înainte de alegerile parlamentare, în ciuda faptului că PSD-ul a fost principalul promotor al acestora. De aici, marii lideri ai partidelor politice anunță demisii pe bandă rulantă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunțat luni seară că va demisiona din Parlament pentru a nu încasa pensie specială. La rândul său, liderul deputaților PSD, Alfred Simion a anunțat și el că va demisiona, iar în final Marius Budăi și Răzvan Cuc și-au anunțat și ei demisiile, iar probabil lista va continua.

Ludovic Orban, însă a avut o replică acidă după demisia anunțată de liderul PSD. Premierul României susține că totul este o ”demagogie mincinoasă”. Potrivit șefului Executivului, nu este deloc adevărat că cine va demisiona din funcție nu va beneficia de pensie specială. Din contră, premierul a și explicat modul în care pensia va fi calculată.

”O minciună mai gogonată mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră, dar nu aș fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. În cazul domnului Ciolacu, are un mandat întreg 2012-2016, fiind la al doilea mandat.

Nu e adevărat ca cine isi da demisia nu beneficiaza de pensie speciala. I se calculează pensia speciala proportional cu perioada din mandat pe care si-a petrecut-o. Adică, domnul Ciolacu va avea indemnizația pentru acest mandat, o zi în minus. PSD a inventat pensiile speciale. Sunt șocat de lipsa totala de respect a PSD fata de romani, fata de oameni”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu își menține ideea

De cealaltă parte, însă, Marcel Ciolacu neagă orice acuzație. Liderul PSD a subliniat în fața premierului că nu are un mandat întreg, iar situația a fost întoarsă în fața lui Ludovic Orban, care se pare că va încasa pensie specială, deoarece are două mandate de parlamentar.

”Acum 4 ani am făcut același gest, în ultima zi de mandat mi-am dat demisia, ca să nu am un mandată intreg si să nu beneficiez de pensie speciala. Așa am simțit eu că este corect. Exact ce v-a explicat dl Orban, dar spunând o minciună mare ca eu am un mandat intreg. Nu am un mandat intreg dle prim-ministru Orban, dumneavoastră in schimb aveți două mandate de parlamentar si beneficiati de pensie speciala”, a spus președintele PSD.

USR-ul intră și el în războiul pensiilor speciale

Liderul USR, Dan Barna, nu rămâne pe dinafară. Marți dimineață, acesta a anunțat că va demisiona și el din Parlament penrtu a nu încasa pensie specială. El consideră că pensia specială este ”o sfidare la adresa oamenilor cinstiți” din România, motiv pentru care, preferă să renunțe la ea.

”Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.
Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.

Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată.

Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat.
USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a anunțat Dan Barna.