Românii care nu vor putea vota la alegerile parlamentare. Premierul Ludovic Orban recunoaște problema

01 dec. 2020
Românii care nu vor putea vota la alegerile parlamentare. Premierul Ludovic Orban recunoaște problema
Ludovic Orban este acuzat de trădare de propriul partid

În mai puțin de o săptămână românii urmează să meargă la votul pentru alegerile parlamentare, însă având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm, se pare că nu toată lumea ar putea vota. Premierul Ludovic Orban a recunoscut marea problemă pe care a întâmpinat-o.

Ludovic Orban a vorbit despre modul în care românii aflați în izolare sau în carantină vor vota la alegerile parlamentare. Potrivit premierului, aceștia vor avea o urnă specială mobilă.

”Din punctul nostru de vedere, orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească are dreptul să voteze şi trebuie să i se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin direcţiile de sănătate publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a îşi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile”, a spus Ludovic Orban.

Cine nu poate vota la alegerile parlamentare

Totuși, există o situație care a fost luată în calcul mai târziu și care ar putea reprezenta un mare impediment. Şeful Executivului a adăugat că există într-adevăr o problemă care este legată de faptul că anumite persoane se află în carantină sau în izolare într-un județ diferit de cel de care aparițin, iar în acest caz este greu de găsit o soluție.

”Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei care este judeţul, respectiv municipiul Bucureşti”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Premierul a mai vorbit și despre modul în care românii aflați într-o localitate carantinată vor vota. Potrivit acestuia, ei se pot deplasa la urnele de vot fără niciun fel de problemă.

”Toţi cetăţenii care sunt în localităţi carantinate se vor putea deplasa fără nicio oprelişte să îşi exercite dreptul de vot. Cu siguranţă. În ziua votului, normal că motivul deplasării este deplasarea la vot”, a mai spus Orban.