Se destramă Guvernul. USR-PLUS vrea să iasă de la guvernare

04 aug. 2021
Se destramă Guvernul. USR-PLUS vrea să iasă de la guvernare
Guvernul României. Foto: gov.ro

USR-PLUS a mai anunțat în ultimele luni că este luată în calcul ieșirea de la guvernare, însă practic nimic nu s-a întâmplat. Coaliția funcționează în aceași manieră, chiar dacă în interior presiunile cresc.

Dacian Cioloș nu e prea încântat de statutul pe care partidul din care face îl are în raport cu liberalii, motiv pentru care ia în calcul o posibilă ieșire de la guvernare.

USR-PLUS vrea să guverneze

Cu alte cuvinte, USR-PLUS vrea reforme, iar dacă colegii liberali nu se țin de cuvânt, coaliția nu va avea altă șansă decât să se destramă. Mai mult de atât, Cioloș mărturisește că partidul său a acceptat această coaliție doar pentru a putea guverna și nimic altceva.

”Noi am intrat la guvernare ca sa guvernam, iar a guverna înseamnă să ne asumăm reformele”, a mărutrisit co-președintele USR-PLUS.

El a dat spus și momentul în care USR-PLUS ar putea părăsă coaliția. Potrivit acestuia, ”în prima jumătate a anului viitor”, partidul va decide dacă mai merita să rămână în coaliția de guvernare.

Se cer reforme

Cât despre promisiunile făcute în fața cetățenilor țării, Cioloș susține că USR-PLUS își asumă tot ce a promis, iar niciun cuvânt nu a fost rostit degeaba.

În ce ne privește, politic suntem gata să ne asumăm tot ce am promis. Noi n-am făcut promisiuni degaba, nu acceptăm statut de juniori la guvernare, trebie să livrăm ceea ce ne-am asumat în campania electorală”, a spus Cioloș.

De ce ar pleca USR-PLUS de la guvernare? Ei bine, Dacian Cioloș susține că partidul nu poate aștepta până în anul 2024 realizarea reformelor promise, în condițiile în care foarte multe dintre ele nu au avansat deloc și nici nu par că ar avansa în următoarele luni. ”Din păcate, reformele nu au avansat cum ne-am fi dorit”, a mai adăugat Cioloș.

Este bine știut deja că două dintre reformele care îi deranjează cel mai mult pe cei de la USR le reprezintă eliminarea pensiilor speciale, dar și desființarea SIIJ.