Scandal imens! Mama ministrului din Guvernul Cîțu care vrea alipirea Transilvaniei la Ungaria. L-a atacat și pe Klaus Iohannis

03 aug. 2021
Scandal imens! Mama ministrului din Guvernul Cîțu care vrea alipirea Transilvaniei la Ungaria. L-a atacat și pe Klaus Iohannis
Guvernul României. Foto: gov.ro

Odată cu declarația neinspirată la adresa medaliatei cu arginit la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Anamaria Popescu a fost deschisă o adevărată cutie a Pandorei. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a reușit să supere foarte multă lume într-un timp extrem de scurt.

Astfel că din sportivul apreciat, fost campion paralimpic, a ajuns să fie unul dintre cei mai controversați miniștri din Guvernul Cîțu în momentul de față. O anchetă realizată de jurnaliștii de la Newsweek îi mai adaugă încă o pată pe imaginea lui.

Mama ministrului Eduard Novak vrea alipirea Transilvaniei la Ungaria

Margit Novak, mama lui Eduard Novak, este una dintre marile susținătoare a mișcării care dorește alipirea Transilvaniei la Ungaria și nu ascunde deloc acest lucru. Ea și-a folosit contul de facebook pentru propagandă și a distribuit mai multe postări în acest sens. Mai mult, l-a atacat și pe președintelui României, Klaus Iohannis.

Mai exact a distribuit un text, care se regăsește în cadrul unei petiții pentru Ținutul Secuiesc, semnată de mai mulți maghiari.

O postare a acesteia de pe 30 aprilie 2020 arată că președintele poate trăi în România, în prezent, pentru că regele András al Ungariei a oferit autonomie strămoșilor nemți aflați în Transilvania.

Atacuri în lanț și la adresa președintelui Klaus Iohannis

„Bună ziua, domnule Klaus Werner! Trăiești în România, astăzi, pentru că în 1224, regele András al Ungariei a dat autonomie strămoșilor săi germani din Transilvania!”, scrie un anume Gere László, care a fost ulterior preluat de Margit Novak, mama ministrului Eduard Novak, pe contul ei de Facebook.

Textul integral incită la ură împotriva șefului statului și le cere ungurilor să semneze o petiție pe site-ul Irdala.hu (în română, semnează.hu – n.r.), prin care să sprijine necondiționat autonomia Ținutului Secuiesc și inițiativele secesioniste maghiare privind teritorii din România.

Ca urmare a acestei inițiative, Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a adunat un milion de semnături cu scopul de a obține protecţia Uniunii Europene pentru regiunile naţionale, potrivit declarațiilor de la data de 7 mai 2020 ale lui Laszlo Pesty, coordonatorul postului de televiziune ungar M1, mai scriu cei de la Newsweek.ro.

Postările controversate ale mamei ministrului Tineretului și Sportului nu se opresc aici. Pe 12 iulie, aceasta a distribuit pe contul său de Facebook o postare în care se accentuează bogăția teritoriilor care ar aparține Ungariei, printre care se numără și Transilvania. Textul este susținut și de o hartă a Ungariei Mari.