Recomandarea OMS care a speriat pe toată lumea. Unde mai trebuie purtată mască de protecție

02 dec. 2020
Recomandarea OMS care a speriat pe toată lumea. Unde mai trebuie purtată mască de protecție
corona - covid-19 concept picture with a man wearing face masks

Noua recomandare transmisă de Organizația Mondială a Sănătății, generează o adevărată panică. Specialiștii recomandă purtarea măștii de protecție și în alte spații. Este de necrezut de ce reguli trebuie să ținem cont.

Organizația Mondială a Sănătății face un apel la persoanele care locuiesc în zonele unde coronavirusul se răspândește mai repede. Specialiștii recomandă purtarea măștii de protecție atât în magazine, la serviciu cât și în școlile neaerisite bine, deoarece aerisirea are și ea un rol important  în răspândirea virusului.

Cu alte cuvinte, potrivit specialiștilor de la OMS, oersoanele care locuiesc în zone în care COVID-19 se răspândește ar trebui să poarte întotdeauna măști în magazine. Avertismentul vine în contextul în care anumite persoane nu pot menține distanța fizică de cel puțin un metru în anumite spații închise.

În același timp, potrivit OMS, oamenii ar trebui să poarte măști în aer liber dacă distanțarea fizică nu poate fi menținută de nicio culoare.

Rolul ventilației în transmiterea virusului

Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS a vorbit la rândul său despre noile recomandări, dar și despre modul în care ventilația afectează răspândirea virusului.

”În interior, cu excepția cazului în care ventilația a fost evaluată ca fiind adecvată, OMS recomandă publicului larg să poarte o mască non-medicală, indiferent dacă se poate menține o distanță fizică de cel puțin 1 metru”, a spus aceasta.

De asemenea, OMS recomandă purtarea ”universală” a măștilor în unitățile de îngrijire medicală, inclusiv în cantină sau în zonele în care angajații din sănătate servesc cafeaua, informează Reuters.