OMS face noi recomandări în lupta contra COVID-19: Ce ar trebui să faceți zilnic, pentru a vă apăra de virus?

26 nov. 2020
OMS face noi recomandări în lupta contra COVID-19: Ce ar trebui să faceți zilnic, pentru a vă apăra de virus?

Organizația Mondială a Sănătății face noi recomandări populației, în lupta contra COVID-19. Pentru a vă proteja de virusul SARS-CoV-2, OMS recomandă astfel o nouă măsură și anume activitatea fizică intensă. 

Potrivit OMS, toți adulții ar trebui să facă măcar 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână. De asemenea, copiilor și adolescenților li se recomandă, în medie, o oră de exerciții fizice zilnic, precum și timp limitat în fața ecranelor dispozitivelor electronice.

OMS a lansat astfel campanie „Every Move Counts” (Fiecare Mișcare Contează), afirmând că oamenii de toate vârstele ar trebui să compenseze creșterea comportamentului sedentar prin activitate fizică susținută.

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

4 din 5 adolescenți fac prea puțină mișcare fizică

Din păcate, unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică, precum mersul pe jos, ciclismul, grdinăritul sau făcutul curățeniei.

„Aceste recomandări subliniază ceea ce mulţi experimentează în timpul restricţiilor COVID aplicate peste tot în lume. A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar şi pentru sănătatea noastră mintală”, a spus Fiona Bull, şefa Departamentului OMS pentru activitate fizică.