Cine știe când se va termina pandemia? Klaus Iohannis și Joe Biden gândesc la fel

Cine știe când se va termina pandemia? Klaus Iohannis și Joe Biden gândesc la fel
Klaus Iohannis, președintele României

Fiecare personalitate în parte are părerea ei despre finalizarea pandemiei de coronavirus. Unii susțin că va fi nevoie de șapte ani, pe când alții condideră că în doar câteva luni totul s-ar putea sfârși.

Estimările unora dintre cei mai importanți om de pe glob sunt destul de diferite. Experții în sănătate susțin că finalul pandemiei este influențat de vaccinare, pe când alții merg pe alte premize.

Cine are dreptate?

Expertul în boli infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci susține că pandemia s-ar putea termina în doar câteva luni, contrat altor păreri care susțin că va fi nevoie de șapte pentru revenirea la normalitate.

”Partea bună este lumina de la capătul tunelului, care, pot să vă spun, va deveni tot mai puternică în februarie, martie, aprilie. Răul va fi înlocuit cu binele. Cu toții sperăm că acest lucru va deveni posibil.

Când vor trece aceste luni, vom avea destui oameni vaccinați astfel că ne vom putea gândi serios la revenirea la normalitate”, a declarat Anthony Fauci, conform Bloomerg.

Klaus Iohannis și Joe biden au aceași părere

Președintele României, Klaus Iohannis și liderul SUA, Joe Biden par a fi pe aceași lungime de undă. Șeful statului susține că până la finalul anului vom scăpa de pandemie.

”Poate reușim până în vara anului următor să terminăm de tot cu această pandemie. Este un rezultat așteptat de mulți!”, mărturisea Klaus Iohannis în toamna anului trecut.

Același optimism vine și din partea lui Joe Biden. Președintele Statelor Unite spune că până la Crăciun vom scăpa de pandemie.

„Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social.

Până la finalul lunii iulie vom avea peste 600 de milioane de doze suficiente pentru a vaccina fiecare american”, declara Joe Biden, cu doar o zi în urmă.

Bill Gates îi contrazice pe toți

Dacă Klaus Iohannis, Joe Biden și Anthony Fauci speră că în câteava luni totul va lua sfârșit, directorul OMS nu este chiar atât de sigur pe el. El speră în cel mai bun caz ca pandemia să se termine în mai puțin de doi ani.

”Sperăm să încheiem această pandemie în mai puțin de doi ani, mai ales dacă facem eforturi comune și suntem uniți cu toții la nivel mondial”, spune Tedros Adhanom.

Bill Gates pe de altă parte desființează toate teoriile optimiste ale liderilor. Fondatorul Microsoft susține că în cel mai bun caz, pandemia se va termina în anul 2022, însă dincolo de ea, va fi o altă mare problemă globală și anume sărăcia.

”Sfârșitul pandemiei, în cel mai bun caz, va fi anul 2022. Dar, în anul 2021, ar trebui să putem reduce cifrele (numărul infectărilor, n.red.), dacă adoptăm același mod de abordare la nivel global. Vestea bună este că avem tehnologia pentru fabricarea vaccinurilor.

Astfel, mai devreme sau mai târziu va trece pandemia, dar va rămâne sărăcia, este avertismentul miliardarului. Această criză a dus omenirea cu 20 de ani în urmă”, spune Bill Gates.