Puteți rămâne fără toți banii de pe card! Toți abonații Vodafone sunt vizați! Anunț urgent de la compania de telefonie mobilă

29 mai 2021
Puteți rămâne fără toți banii de pe card! Toți abonații Vodafone sunt vizați!  Anunț urgent de la compania de telefonie mobilă

În această dimineață, compania de telefonie mobilă Vodafone a trimis un SMS către toți abonații pentru a-i avertiza cu privire la un atac malware. Sunt vizați toți cei care au telefon de tip android.

Hackerii au elaborat un nou program prin care fură date personale și pot ajunge inclusiv să acceseze cardurile oricărui posesor de telefon mobil. Astfel unii ajung să se trezească fără bani, fără să știe ce li s-a întâmplat.

Anunț de ultimă oră de la Vodafone

„Dorim sa te informam cu privire la riscul unui atac malware ce vizeaza utilizatorii Android. Daca primesti un SMS nesolicitat, nu accesa link-ul si sterge SMS-ul din telefon. In cazul In care ai accesat link-ul din SMS, te sfatuim sa verifici pagina https://www.vodafone.ro/frauda/ pentru a afla ce trebuie sa faci mai departe.Multumim Vodafone”, este SMS-ul trimis de Vodafone către toți abonații.

Este extrem de important să nu accesați niciun link care provine prin SMS, mai ales dacă acesta vi se pare suspect. Evitați să dați click chiar dacă sună ca un anunț promoțional. Hackerii pot ajunge să ia controlul asupra telefonului dumneavoastră și să vă acceseze tot ceea ce aveți pe el.

Nu accesați link-uri suspecte

Pot afla parolele de la e-mail, de la rețelele de socializare și cel mai grav PIN-urile de la carduri. Astfel, aceștia pot ajunge să efectueze tranzacții în numele dumneavoastră.

Dacă simțiți că ați fost victima unui atac de acest tip, urmați imediat instrucțiunile trimise de cei de la Vodafone pentru a putea bloca rapid atacul malware, căruia i-ați căzut victimă.