PSD și-a construit deja noul Guvern! Cine va fi premier dacă vor câștiga alegerile. Lista miniștrilor este plină de nume surpriză

23 nov. 2020
PSD și-a construit deja noul Guvern! Cine va fi premier dacă vor câștiga alegerile. Lista miniștrilor este plină de nume surpriză

Social democrații sunt convinși că vor câștiga alegerile parlamentare de pe 6 decembrie și deja au început să facă liste cu miniștri. Lupta internă este deja deschisă, iar războiul pe funcții, din spatele ușilor închise, nu lipsește din decor. Doar că de data aceasta președintele Marcel Ciolacu a impus mai multă disciplină și comunicarea în afara liniei partidului nu prea mai există.

Invitat la Antena3, liderul social democraților e dat deja o listă scurtă cu nume surpriză. Din noul executiv ar urma să facă parte Sorin, Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dîncu, Alexandru Rafila sau Cristian Socol. Cine va fi premier? Zarurilor nu au fost aruncate, dar cea mai mare susținere în partid o are fostul șef la ANCOM, Sorin Grindeanu.

Desigur toate aceste planuri ar prinde contur în eventualitatea în care PSD ar câștiga alegerile parlamentare și ar reuși să adune suficienți aliați încât să poată trece un cabinet de stânga. Momentan, sondajele arată încă un plus pentru PNL și Ludovic Orban, care în mod cert nu va putea fi înlăturat din scaunul de premier, dacă liberalii se vor impune în alegeri.

Numele lui Marcel Ciolacu pentru viitorul guvern PSD

”Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie de prim-ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, şi domnul Mihai Tudose, şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti. Normal că domeniul sănătăţii va rămâne prioritar. Mai mult ca sigur o să mergem cu domnul Rafila, la Educaţie o să venim cu propunerea domnului profesor Azamfirei, iar la Finanţe o să vedem cu domnul Cristi Socol.

Cred că aceste domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor. După cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat pesedişti vechi. Căutăm soluţii pentru români, cu oameni recunoscuţi în domeniul lor de activitate”, a spus Marcel Ciolacu, în exclusivitate la Antena3.