Prima reacție severă la vaccinul anti-coronavirus în România. Ce s-a întâmplat cu un pacient după ce a primit cea de-a două doză. Anunț oficial

21 feb. 2021
Prima reacție severă la vaccinul anti-coronavirus în România. Ce s-a întâmplat cu un pacient după ce a primit cea de-a două doză. Anunț oficial
Mihaela Anghel este prima asistentă vaccinată contra noului coronavirus

Aproape 800.000 de persoane au fost vaccinate cu serul anti-coronavirus, iar până sâmbătă nu fusese raportată nicio reacție adversă severă. Majoritatea pacienților au acuzat o ușoară durere la locul vaccinării, acesta fiind practic cel mai comun efect secundar. O veste mai puțin plăcută a venit astăzi. Se pare că o persoană vaccinată în ultimele 24 de ore a prezentat o reacție adversă severă în urma vaccinării.

Românul, care primise cea de-a doua doză a vacconului se află în momentul de față sub supraveghere medicală. Grupul de Comunicare Strategică a transmis jurnaliștilor care este starea acestuia acum.

În ce stare se află pacientul care a avut o reacție adversă severă

„Din informațiile pe care le detinem la acest moment, persoana respectiva s-a prezentat pentru primirea celei de a doua doze de vaccin. Persoana este cunoscuta cu multiple afecțiuni cronice, făcea și dializa. Starea de sănătate s-a alterat, ulterior, in timpul ședinței de dializa. La acest moment se afla sub supraveghere medicala”, a transmis GCS.

Rapoartele oficiale arată că în ultimele 24 de ore au existat 200 de reacții comune și minore la vaccinare, dintre care 18 sunt reacții de tip local și 182 reprezintă reacții generale.  Mai sunt 15 reacții sunt în curs de investigare, inclusiv cea severă, precizează autoritățile responsabile cu vaccinarea.

Ce a transmis Valeriu Gheorghiță

„Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, cele raportate, desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinarem astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la Digi24.

„Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a mai spus acesta

Medicul a transmis și că etapa a treia a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă în luna aprilie, iar înscrierile deja din luna martie.

„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe și a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcțiune la jumătatea lunii martie această listă de așteptare, persoanele vor putea să se programeze, să se înscrie pe acea listă de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.