Prețuri greu de imaginat. Cât costă chiria într-un apartament din complexul Stejarii, deținut de Ion Țiriac

29 iul. 2021
Prețuri greu de imaginat. Cât costă chiria într-un apartament din complexul Stejarii, deținut de Ion Țiriac

Fostul mare tenisman Ion Țiriac rămâne cel mai bogat din România, cu o avere estimată de Forbes la 1,7 miliarde de dolari. Printre altele, acesta are afaceri și în domeniul imobiliar, deținând complexul Stejarii din Băneasa, cartier rezidențial exclusivist cu unele dintre cele mai scumpe apartamente din România.

Complexul rezidențial a fost ridicat de Ion Țiriac în urma unei investiții inițiale de 200 de milioane de euro și include un club de sport și agrement, întins pe o suprafață de 22 de mii de metri pătrați, care a costat 18 milioane de euro. În acest complex locuiesc atât fiul său, Ion Alexandru Țiriac, cât și fostul internațional Cristian Chivu.

Ion Țiriac a vândut o parte din aceste locuințe încă din momentul construcției, dar majoritatea sunt folosite pentru închiriere.

Pe lângă clubul exclusivist, unde prețurile variază de la 100 de euro pe zi sau abonamente de 1.500-3.300 de euro pe an, omul de afaceri câștigă sume substanțiale din închirierea locuințelor. Astfel, chiriile pornesc aici de la 1.000 de euro pe lună și ajung chiar și la 7.000 în cazul unui penthouse.

Ion Țiriac, afaceri în multe domenii

Pe lângă afacerile din imobiliare, precum complexul Stejarii, Ion Țiriac fost și cel care în 1994 a creat prima societate de asigurări din țară, în prezent cunoscută ca Allianz Țiriac Asigurări. De asemenea, el este cel care a contribuit, în 1995, la aducerea pe piața din România a Metro Group.

Nu în ultimul rând, în 1997 a înființat Grupul Țiriac care se ocupă cu importul a patru mărci consacrate de automobile.

Ion Țiriac a fost și este, de asemenea, implicat în lumea sportului unde a antrenat și a fost managerul unor jucători de top precum Guillermo Vilas, Marat Safin și Boris Becker. Țiriac a fost și președintele Federației Române de Tenis, funcție din care a demisionat în urmă cu câteva zile, fiind nemulțumit de situația de acolo.

„Îmi dau demisia, Federația Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, niște angajați plătiți, chiar plătiți bine, ca să poată face ceva. Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Țiriac luni la Adunarea Generală a Federației Române de Tenis.