Povestea REALĂ a lui Zoltan Teszari, patronul DIGI. Miliardarul fără chip este cel mai puternic om din România. Secrete și legende (EXCLUSIV)

24 sept. 2021
Povestea REALĂ a lui Zoltan Teszari, patronul DIGI. Miliardarul fără chip este cel mai puternic om din România. Secrete și legende (EXCLUSIV)
Acesta NU este Zoltan Teszari. Refuză să-și arate chipul, iar eu respect asta. Foto: Setyaki Irham on Unsplash

Așa cum am promis revin cu povestea unui alt mogul de top. De fapt nu l-aș încadra la categoria „moguli” pe Zoltan Teszari, patronul DIGI sau RCS & RDS, ci i-aș pune direct amprenta de unul din cei mai puternici oameni din România, în adevăratul sens al cuvântului. Nu i se spune degeaba miliardarul fără chip. Este plin de mister, iar informațiile despre el le-am obținut cu mare greutate. Este încă un om din altă ligă.

Zoltan Teszari deține cel mai mare trust de presă de la noi, este implicat în politică și în afaceri în multe țări din Europa, are o avere cu foarte multe zerouri . Numai că biografia sa este plină de semne de întrebare, la care nu am găsit răspunsuri, ci am făcut doar câteva deducții logice.

Povestea lui Zoltan Teszari (49 ani) ar putea deveni oricând un best-seller sau un scenariu de film american, care ar ajunge rapid numărul 1 în box-office. Pe scurt, subiectul ar fi următorul: un băiat modest, provenit dintr-o familie simplă reușește să construiască un imperiu.

Așa cum spuneam, ca și în cazul altor miliardari, cum ar fi Marius Vizer sau Vladimir Putin, viața lui Zoltan Teszari a început ca sportiv pasionat de judo. Din judocan ajunge om de afaceri specific anilor 90, adică ceea ce se numea bișnițar și apoi miliardar. Sportul pare să-l fi educat temeinic, întrucât contrar firului logic al acțiunii, el nu începe să-și împrăștie banii pe mașini scumpe și femei, nu-și cumpăra elicopter ca să zboare până în Capri pentru o porție de paste cu trufe, nu-și ridică palate cu turnulețe și sclipici și nici măcar nu-și înlocuiește, în lumina reflectoarelor, lunar, iubitele fotomodel.

Nu, Zoltan Teszari provine din cu totul și cu totul alt film. Discret până la paroxism, el este cel care și-a dorit să fie profilat ca Miliardarul fără Chip. Nu vorbește cu presa, nu vorbește nici măcar cu proprii angajați, iar prietenilor apropiați nu le răspunde niciodată la telefon. „Noi îl sunăm și el când vede sună înapoi. Dar sună când vrea el”, mi-a povestit unul dintre cei cu care Zoltan Teszari comunică relativ des, care care m-a rugat să nu-i public numele.

Nimeni de la DIGI nu știe cum să dea de Teszari. Maxim au acces la adresa sa de mail cei cu funcții mai mari în televiziune, unde îi mai trimit diverseinformații. Dar am înțeles că nu ar răspunde. Cel puțin, nu direct”, mi-a mărturisit  o veche angajată a Digi24.

Vreau să fac precizarea că pe parcursul documentării am intervievat mai multe surse, dar acestea m-au rugat să le păstrez anonimatul ținând cont de faptul că Zoltan Teszari este foarte atent cu cine stă de vorbă, dar mai ales ce se vorbește despre el.

Odată un fotograf i-a făcut o poză. Ce a urmat….

Aparatul de fotografiat este dușmanul lui cel mai mare. Refuză să apară în fotografii. Se ferește de blitz, chiar și atunci când este în vacanță cu familia. „Nu vrea să apară în nicio poză. Este mai degrabă pe principiul că amintirile îți rămân în minte, nu în poze”, mi-a spus un amic al lui Teszari.

Odată un fotograf ungur i-a făcut o poză în cadrul unei recepții, dar Zoltan Teszari l-a observat și nu l-a lăsat să plece până când nu s-a convins că acesta șterge fotografia. Informația a fost publicată de săptămânalul maghiar Magyar Narancs.

Și totuși în anul 2002, „Speranța anului” a venit să-și ridice personal premiul cu ocazia Galelor Oskar Capital. De atunci, nimeni nu l-a mai surprins în prim plan. Doar paparazzi de la CanCan au reușit să fure un cadru cu un Teszari înfofolit, vorbind la telefon, plimbându-se prin parc.

RCS & RDS/ DIGI este gigantul de telecomunicații cu care miliardarul fără chip și-a propus să cucerească lumea, iar planul funcționează. A început în România în anul 1994, a continuat în Ungaria în anul 1998, iar în momentul de față compania este deja prezentă și în Spania și Italia, numărând în total peste 20 de milioane de clienți. Digi|RCS &RDS este astăzi numărul 3 în Europa și nu se va opri aici.

Îmi doresc să transform RCS în cel mai important grup de comunicaţii din România”, mărturisea Zoltan Teszari în anul 2002, pentru Revista Capital, cu ocazia lansării pe piaţa românească a primului clasament al celor mai bogaţi oameni de afaceri din România.

 „Astăzi își dorește ca RCS & RDS să devină cel mai important grup de comunicații din Europa, iar mâine își va dori din lume. Pentru că ăsta este Zoly”, a dezvăluit apăsat unul dintre apropiații miliardarului, cu care am discutat.

Povestea lui Zoly. Începutul

Zoltan Teszari s-a născut pe 14 septembrie 1970 într-o familie modestă, de origine maghiară, la Oradea, județul Bihor și a fost botezat după numele tatăului său, tot cu numele de Zoltan. Părinții săi erau muncitori, tatăl un mecanic priceput, iar mama, Ildiko, extrem de abilă în știința cifrelor. Locuiau într-o casă discretă, dar îngrijită, la care nu au renunțat nici astăzi.

De altfel, după Revoluție, în anul 1991, părinții miliardarului au pus bazele firmei Teszari SRL, un service auto care a rezistat foarte bine pe piață. Astăzi compania poartă alt nume, Autocenter SRL și în ciuda prestigiului de care se bucură, din anul 2012 a funcționat pe pierdere, cu excepția anului 2015, când a înregistrat un profit net de 107.013 lei.

Potrivit poveștilor apropiaților cu care am vorbit, Zoltan Teszari nu excela la învățătură, dar “îi mergea mintea brici” și era un foarte bun sportiv. “Asta a fost șansa lui”, adaugă unul dintre cei care l-au cunoscut de mic.

După absolvirea liceului, tânărul Zoltan de doar 18 ani, a fost “invitat” la București pentru a se antrena cu echipa CS Dinamo. Junior de mare perspectivă în judo, tânărul orădean visa la acea vreme să ajungă sergent major și să rămână angajat în Armată sau Interne. Dar viața sau alții aveau alte planuri cu el.

Slăbuț, discret și la locul lui, Zoltan nu ieșea deloc în evidență prin extravaganțe. Vorbea puțin, era calculat și niciodată nu amenința pe nimeni cu bătaia, deși era printre cei mai buni judokani.  O spune chiar și unul dintre foștii lui colegi de la Dinamo, Dragoș Bolbose, într-un interviu pentru Libertatea.

În toamna anului 1989, a reușit să câștige chiar titlul de vicecampion european la un concurs ținut în Atena. “S-a supărat, l-a marcat. Voia să fie campion”, mi-a mărturisit unul din prietenii lui.

Din aceea perioadă s-a consolidat și relația sa cu Marius Vizer, un om de afaceri român stabilit în Austria, extrem de cunoscut pentru faptul că este unul din apropiații lui Vladimir Putin, actual președinte al Federației Internaționale de Judo. Relația lui Zoltan Teszari cu Marius Vizer a rămas până în zilele noastre una extrem de trainică.

Voia să fie CAMPION, nu vicecampion

La fel ca toți sportivii care ieșeau din țară la turnee, Zoli se întorcea și el cu bunuri la care românii visau, dar la care nu aveau acces pe vremea aceea: cafea, țigări, whisky sau haine. Cumpăra ieftin, vindea scump. Și așa tânărul modest din Oradea începuse să capete aripi și bani. Apoi brusc și-a dorit să le arate tuturor că a devenit puternic. A fost singurul moment din viața lui, în care a dorit să epateze. Din ce a câștigat, și-a cumpărat o mașină, un Audi 80 de culoare roșie, pe care a ținut să o arate colegilor de la Dinamo. “Cred că a făcut-o pentru că nu a devenit campion atunci, ci doar vicecampion european. Și mașina aia parcă voia să țină locul medaliei”, spune unul dintre cei care l-a cunoscut bine pe Zoltan.

Zilele Revoluției din 1989 l-au prins pe Teszari la Brașov. Se afla în cantonament sportiv la Poiana Brașov și coborâse în oraș să-l viziteze pe Ioan Bendei (61 de ani), cel care mai târziu avea să-i devină partener de afaceri, mai exact acționar și administrator al RCS & RDS. Cum au ajuns cei doi prieteni, rămâne încă o enigmă. Înainte de 1989, Bendei ar fi lucrat la o firmă de camioane, având studii medii, conform unei anchete publicate de portalul Hotnews.

Cert este că documentele obținute de jurnaliștii Hotnews au arătat că Zoltan Teszari era membru al “Asociatiei 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresti” și că a primit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române” în timpul lui Emil Constantinescu, când lotul revoluționarilor s-a mărit cu câteva mii de noi certificate.

Numele lui Teszari apare la poziția 15502 în Anexă la Decretul 37/2000 prin care au fost acordate câteva noi mii de tiluri de Erou Martir și Luptător, publicată la data de 7 martie 2000 în Monitorul Oficial.

Odată cu el au primit titlul de revoluționari și cei care au fost implicați în ceea ce avea să devină mai târziu RCS & RDS. Este vorba despre Ioan Bendei, Gheorghe Maftei și Traian Sirianu. În 2018, doar Bendei mai avea un rol important în companie, ceilalți doi luând alte drumuri. Maftei a închis practic televiziunea TVS Brașov, iar Sirianu și-a vândut firma de cablu TVS Brașov către RCS & RDS și a dezvoltat Slovakia Cable Company, în Slovacia, având o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro anual.

Între timp și Bendei a devenit istorie, după o serie de dosare, care i-au închis cariera.

Revenind la parcursul lui Teszari. Cum a obținut banii de investiție în DIGI

După Revoluție, acesta s-a întors la Oradea, unde împreună cu unul dintre prietenii lui, Ludescher Csaba, a pus bazele unei afaceri care avea să-i aducă mai târziu capitalul necesar pentru prima cărămidă a imperiului RCS & RDS.

“Zoli a gândit totul foarte inteligent. L-a ales partener de business pe Csaba pentru că era nepotul episcopului Tempfli Jozsef și astfel li s-a permis amplasarea tonetei în curtea Bisericii Romano-Catolice, o zonă foarte bună pentru acest tip de business”, povestește un apropiat al lui Teszari.

Se spune că banii cu care au pornit afacerea de înghețată din curtea bisericii veneau chiar de la episcopul maghiar, dar oricum Teszari și-a dovedit calitățile de mic întreprinzător și firma Rubin & King a prosperat rapid. Numele ar proveni chiar de la poreclele celor doi întreprinzători, conform jurnalistului Adrian Criș de la Ebihoreanul.ro.

De la vândut înghețată la cornet pe stradă, cei doi au ajuns să dețină cel mai mare distribuitor de prafuri concentrate și cornete pentru înghețată din întreaga Transilvanie. Cel care a creat acest avantaj a fost chiar Zoltan Teszari, care avea o relație deosebită cu Ungaria, conform mărturisirilor lui Csaba.

Cum a strâns ceva capital, miliardarul fără chip a început să investească în paralel într-o altă firmă, după o schemă care arăta că totuși avea deja un plan bine pus la punct. Obiectul de activitate al acesteia era importul de cabluri şi componente electronice pe care le vindea televiziunii prin cablu, TVS din Brașov, patronată pe atunci de Alexandru Kiss. În același timp, s-a asociat și în firma de televiziune prin cablu a braşoveanului Gheorghe Maftei, cel cu care a petrecut Revoluția.

Anul de AUR. Momentul de geniu

Anul de aur al lui Teszari a fost 1995. Atunci a creat RCS (Romanian Cable System), imediat după ce a preluat TVS de la colegii revoluționari. Apoi a început o politică agresivă de absorbție a multor televiziuni locale.

Trei ani mai târziu a investit în internet și a creat Romania Data System (RDS). Astfel, folosindu-se de RCS, noua companie a început instalarea internetului în casele şi în firmele românilor. Calitatea lăsa de dorit la început, dar Zoltan a continuat să investească și să ridice nivelul.

Teszari a folosit o strategie extrem de inteligentă cu RCS, bazându-se pe ideea că multe lucruri mici fac un lucru mare. De altfel, i-ar fi fost greu orădeanului să înceapă cu o investiție mare, la nivel național. Așa că a luat-o de la bază, cu afacerile mici, locale. Aceeași strategie este încercată acum și de Cozmin Gușă, care printr-un fond de investiții încearcă să finanțeze publicațiile mici. Deosebirea esențială este că proiectul anunțat cu surle și trâmbițe încă din aprilie este la această oră doar pe hârtie, pentru că nu sunt banii necesari.

Teszari a fost, însă extrem de inteligent și calculat, ajutat de alții sau doar de mintea lui strălucită.

 Abil, orădeanul căuta „veriga slabă” din societăţile pe care voia să le cumpere, adică angajaţi pe funcţii-cheie, cărora în schimbul informaţiilor din interior, le promitea avantaje şi funcţii mai mari în firma sa. Apoi, înarmat cu datele astfel obţinute, declanşa negocieri de pe poziţia celui care ştia totul”, povestește jurnalistul Adrian Criș.

În anul 2003, Teszari cumpără compania de cablu Terra Sat, din sudul României și o atașează RCS. Astfel ajunge rapid la un vârf de 1,3 milioane de abonați! Orădeanul dă lovitura finală rivalei Astral Telecom, care  până la urmă vinde tot către americanii de la UPC.

Lucrurile merg din ce în ce mai bine pentru tânărul judokan, care la 34 de ani devenise deja milionar în euro. Anul 2004 îi dăruiește și singurul său copil Christian Zoltan, care duce mai departe tradiția familie. În prezent, băiatul face tenis de performanță și este unul dintre cei mai buni la categoria lui de vârstă.

În aprilie 2005, RCS şi RDS au fuzionat şi au adus pe piaţă un pachet inedit: servicii triple-play. Adică telefon, internet şi televiziune prin acelaşi cablu. Teszari devenea, astfel, un concurent de temut până şi pentru Romtelecom, care, pentru a se proteja, a şi blocat o perioadă convorbirile telefonice venite din partea abonaţilor RDS.

Cu un an înainte de fuziune (2004), însă Teszari a lansat Digi TV, ajungând până la sfârşitul anului la 200.000 de clienţi. Același lucru la făcut și în Ungaria, unde s-a trezit cu o serie de procese din partea unor televiziuni maghiare, dar pe care le-a încheiat cu bine.

S-a impus rapid pe piață printr-o strategie de dumping, oferind prețuri cu 20% mai mici decât concurența. Strategia a  fost atât de eficientă încât extinderea a fost decisivă, ajungând astăzi să fie prezent pe multe piețe internaționale, într-un fel sau altul.

I-a refuzat pe nemți

Nemții au simțit momentul de ascensiune fulminantă a proiectlui lui Teszari, și i-au făcut o ofertă de nerefuzat. Deutsche Telekom i-a oferit lui acestuia un milliard de dolari pentru afacerea sa. Doar că visul lui Teszari era să devină campion European, nu un bogătaș oarecare. Nu putea să piardă iarăși în finală, să se întoarcă la momentul pe care l-a trăit când avea 19 ani și să rămână doar vicecampion, așa că a continuat să cumpere și să se dezvolte. Oferta de nerefuzat a nemților a fost refuzată!

În 2015 RCS&RDS a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

Pofta de expansiune a  miliardarului roman crește anual, direct proportional cu  datoriile RCS&RDS, care în 2017 se apropiau de un 1 miliard de euro.

Listarea la Bursă a RCS & RDS și scandalul Vâlcov

Așa a apărut nevoie de finanțare a ambițiosului Zoltan Teszari. Astfel că soluția găsită de reprezentanții companiei a fost să intre în istoria Bursei de Valori București și să bifeze pe 11 mai 2017 cea mai mare listare a unei companii private românești, sub numele DIGI.

Anunţul listării fusese făcut cu doar o lună înainte, aprilie 2017, dar informaţia a părut neverosimilă pentru specialiştii economici care au urmărit evoluţia companiei. RCS-RDS tocmai încheiase, pe bursa irlandeză, o emi­­siune de obligațiuni în valoare de 350 de milioa­­ne de euro și contractase un credit sindicalizat de pâ­­nă la 1,687 miliarde de lei (375 de milioane de eu­­ro). Practic, Teszari își refinanțase în totalitate datoriile.

O altă întâmplare arun­­ca o umbră de îndoială suplimentară asupra șan­­se­­lor de a vedea RCS&RDS pe bursa bucu­­reș­­teană: în vara lui 2007, acționarii au ales Bursa de la Londra pentru vânzarea unui pachet de 15-25% din compa­­nie sub formă de certificate globale de depozit (GDR), demers abandonat din cauza „con­­di­­țiilor de piață“. Un alt element care îi făcea pe specialişti să fie sceptici era dat de modul de conducere al omului de afaceri bihorean. Teszari este descris de către apropiaţii săi ca un om obsedat de control, un manager de tipul “hands-on”. Unul dintre colaboratorii săi apropiați – care a acceptat să discute cu NewMoney sub rezerva ano­­nima­­tului – îl descrie drept ac­­­­țio­­narul care „își ur­­mă­­reș­­te toa­­te inves­­ti­­țiile personal“. Co­­laboratorul își amin­­tește că, atunci când erau săpate re­­țelele subtera­­ne din Oradea, Teszári obiș­­nuia să mear­­­­­­gă în control: „Mun­­ci­­to­­rii nu-l cu­noșteau. Și nici nu le spunea (cine e, n.r.). După aia, suna șefii“.

Cu toate aceste rezerve, un apropiat al afaceristului dădea garanţii, sub rezerva anonimatului, că listarea se va face: “Zoli este un patriot şi nici nu se gândeşte să listeze RCS&RDS pe altă bursă decât cea de la Bucureşti”. Şi aşa a fost. În luna mai a anului 2017 Zoltan Teszari a făcut o mișcare de management care părea de neconceput pentru analiştii economici.

Acțiunile DIGI erau cotate atunci la 40 de lei.  Și după listarea la Bursă, Zoltan Teszari a rămas tot acționarul majoritar al companiei. Interesant este că fondurile de pensii private au în portofoliu acţiuni Digi, iar 1,9% din toate plasamentele lor în acţiuni româneşti sunt titluri ale operatorului telecom.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă și cel considerat premierul de facto al României în acea perioadă, un om foarte apropiat de Dragnea atunci,  lansa la acel moment acuzații grave la adresa companiei lui Teszari:

 „Acum două săptămâni am atras atenţia asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit şi am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor digi este de 1 leu şi 8 bani. Încă aştept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acţiunile Digi erau cotate la 40 lei. Astăzi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă. Pentru corectă informare a românilor continui să întreb ASF: 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acţiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevărat că datoriile digi depăşesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?”, a fost mesajul lui Vâlcov din 2018. Între timp, acesta a ieșit din viața publică și are dosare grele pe care trebuie să le gestioneze. Are deja o condamnare la închisoare, care încă nu este definitivă

Ce spun despre Zoltan Teszari, cei care l-au cunoscut sau au făcut afaceri cu el

“Zoltan Teszari a avut o legătură și cu Traian Băsescu, în perioada în care acesta a fost președinte, însă doar prin intermediul lui Ioan Bendei, respective Vasile Dîncu. Banii cu care a pornit totul i-a obținut prin împrumut de la episcopul reformat de la Oradea. Se îmbracă modest și locuiește de vreo 10 ani într-o anexă a unui hotel de la marginea pădurii Felix, hotel pe care l-a privatizat și unde are și birourile angajaților. Pare că se ascunde pentru că așa i se spune de către cineva. Nu era prea exuberant nici că judokan, dar oricum nu retras”, un amic apropiat al lui Zoltan Teszari.

„Nu mai am cu domnul Teszari decât relaţii de afaceri. Există o hotărâre a Consiliului de Administraţie al RCS&RDS care interzice să vorbim despre acţionari sau despre firmă” – Ludescher Csaba, pentru Ebihoreanul, primul partener de afaceri, cu care Zoltan s-a certat atât de tare încât l-a evacuat din spațiul unde acesta își avea birourile.

„Avea viziune. Eu eram interesat numai de afacerea din Oradea, dar Zoli vedea în ansamblu şi în viitor. La averea lui, ar trebui să se implice în viaţa publică. O dată, i-am explicat că, la banii lui, ar putea avea 20 milioane de dolari pe an numai din dobânzi, şi deci să cheltuiască în fiecare lună 1,8 milioane de dolari. Îi sugeram să nu mai fie aşa retras, dar nu mi-a dat niciodată răspuns. Şi pentru mine e o enigmă”…-  Alexandru Kiss, afaceristul de la care a cumpărat prima televiziune locală.

“O combinație de servicii secrete și oameni inflitrați, tupeu de cartier din partea lui Bendei și naivitatea pură a unui sociofob cronic pe numele său Zoltan Teszari, care s-a lasat dezbrăcat de toată puterea din companie” – Liviu Alexa, jurnalist și om de afaceri, prin GazetaDeCluj.

”E un om normal care nu apare niciodată, care are un birou și un sediu dezamăgitor de modest la Budapestea, și care este mobil între Oradea, Budapesta și Viena. S-ar putea ca Ungaria să fi fost o prioritate pentru el ca dezvoltare acum câțiva ani. Nu pot spune care e sediul principal. E un om modest, vorbește puțin despre ceea ce fac ei” – Dinu Malacopol,  directorul Digital Cable Systems (AKTA), la Adevărul Financiar Live.

“Nu va vorbi niciodată cu tine. Nu va vorbi cu nimeni din presă niciodată. Așa este Zoly. Așa a decis el să-și trăiască viața. În discreție totală. Dar este un om de cuvânt. Dacă promite ceva, atunci așa este”, unul dintre prietenii lui Zoltan Teszari, care a decis să rămână anonim. 

“A fost militar, iar judo făcea la categoria 60 de kilograme. Era un copil subțirel, speriat, îmi aduc aminte perfect momentul în care l-am cunoscut”., Dragoș Bolbose, fost coleg de cameră cu Teszari la Dinamo.

 Mituri Urbane și Legende despre Zoltan Teszari

 • Zoltan Teszari este extrem de sensibil când vine vorba despre familie, în special de fiul său, Zoltan – Christian.
 • Pasiunea lui pentru sport este la fel de vie ca atunci când avea 18 ani. Își dorește ca fiul lui să ajungă numărul 1 în tenisul mondial.
 • Lui Zoltan Teszari îi plac foarte mult mașinile și motoarele. Uneori închiriază circuite de formula 1, unde se “joacă” împreună cu prietenii în siguranță
 • Un Ferrari roșu este bijuteria de care nu se poate despărți, dar pe care mai mult o privește decât o folosește
 • Nu suportă să fie fotografiat și dacă cineva îi face vreo poză, îl va ruga imediat să o șteargă și nu va renunța până când fotografia nu va fi ștearsă.
 • Zoltan Teszari iubește muzica maghiară și se relaxează ascultând melodii ale cântăreților unguri preferați.
 • Zoltan Teszari locuiește într-o anexă a unui hotel de două stele. Nu îi place luxul și preferă să traiască în continuare modest.
 • Nimeni nu știe cum arată cu adevărat Zoltan Teszari. Uneori se îmbracă precum un muncitor și merge în inspecție la sediile din întreaga țară.
 • Zoltan Teszari le-a impus prezentatorilor Digi să învețe și limba maghiară.
 • Zoltan Teszar a avut un cont de facebook cu numele său, dar fără poză și uneori răspunde succinct mesajelor pe care le primea de la internauți necunoscuți.
 • Zoltan Teszari este obsedat de control și nu suportă să fie contrazis.
 • Zoltan Teszari este prieten cu Vladimir Putin.
 • Zoltan Teszari își schimbă numărul de telefon săptămânal și nici măcar apropiații nu pot da de el decât atunci când vrea acesta.
 • Zoltan Teszari nu vorbește mai mult de 30 de secunde la telefonul mobil.
 • Zoltan Teszari nu și-a luat examenul de bacalaureat.
 • Zoltan Teszari este un Sebastian Ghiță mai reușit. A învins prin discreție și echilibru.
 • Zoltan Teszari este o “fantomă” a Serviciilor de Informații.
 • Zoltan Teszari este un geniu, dar care suferă de antropofobie.
 • Zoltan Teszari își trimite uneori sosia la diverse evenimente, unde trebuie să ia parte.
 • Zoltan Teszari aleargă zilnic, iar când se află în Oradea aleargă kilometri întregi prin pădurea de lângă oraș.
 • RCS & RDS nu este compania lui Zoltan Teszari, ci a unui Serviciu de Informații.
 • Zoltan Teszari l-a avut ca antrenor, când era junior, pe Marius Visez, actualul președinte al Federației Internațioanale de Judo.

Meționez că informațiile din această secțiune sunt opinii ale unor persoane pe care le-am chestionat în legătură cu Zoltan Teszari sau informații existente deja pe internet. Subliniez că acestea nu au la bază niciun fel de documentare și că miliardarul fără chip nu a dorit să-mi răspundă personal la nicio întrebare adresată.

Din aceeași CATEGORIE – poveștile mogulilor și a oamenilor care conduc informația în România

Mai rău decât în trecut. Povestea lui V.C. de la Playtech. Cine este astăzi cel mai tare MOGUL din România? Budeanu și Andronic sunt istorie

Adevărata față a lui Mihai Gâdea. Cum se comportă acesta cu oamenii când nu se află la televizor