Planul lui Klaus Iohannis. Ce a stabilit cu PSD și Marcel Ciolacu: cine va fi viitorul premier și cât mai rămâne Florin Cîțu în funcție

09 sept. 2021
Planul lui Klaus Iohannis. Ce a stabilit cu PSD și Marcel Ciolacu: cine va fi viitorul premier și cât mai rămâne Florin Cîțu în funcție

România traversează o criză politică fără precedent. Deși pandemia nu s-a sfârșit și din luna noiembrie, specialiștii prevăd un nou dezastru, care se va lăsa cu noi restricții impuse la nivel mondial, dar și cu facturi astronomice la curent și gaze, politicienii se luptă pentru putere.

Președintele Klaus Iohannis este direct implicat în acest dezastru național și conform surselor VoceaBanilor.ro ar fi conceput o strategie cu care speră să pună pună punct scandalurilor și crizei politice. Chiar dacă acesta nu a vorbit direct cu Marcel Ciolacu, prin intermediul unor terți de încredere ar fi bătut palma cu acesta.

Așadar PSD ar urma să-l ajute pe șeful statului să-și ducă la bun sfârșit planul. Mai exact, pentru că la acest moment nu are o soluție de avarie, Klaus Iohannis vrea ca Florin Cîțu să devină președintele PNL și să scape de Ludovic Orban și oamenii lui din ecuația puterii. Se pare că pe aceștia i-ar aștepta și niște dosare ținute în sertarele DNA.

Cine va fi noul premier, impus de Klaus Iohannis

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Florin Cîțu trebuie menținut în funcție până pe 1 octombrie, după Congres, când se pare că va fi înlocuit din funcția de premier și asta pentru că cei de la USR-PLUS nu vor să cedeze sub nicio formă.

PNL, PSD și UDMR vor vota împreună ca moțiunea depusă împotriva premierului să se dezbată pe 1 ocombrie. Ulterior, se ca schimba structura Guvernului și va fi impus un nou premier, care va fi unul surpriză. Nu Lucian Bode, cum s-a tot vehiculat. Dan Motreanu este luat în calcul, însă momentan încă se discută pe acest subiect.

Cert este că PSD-ul lui Marcel Ciolacu îl va ajuta pe Klaus Iohannis să rezolve criza politică, în care a fost direct implicat, în condițiile în care chiar el ar fi dictat demiterile de la USR-PLUS, mai spun sursele VoceaBanilor.ro.