Este OFICIAL. Cine va fi noul premier al României? PNL și PSD au decis dacă formează împreună noul Guvern

08 sept. 2021
Este OFICIAL. Cine va fi noul premier al României? PNL și PSD au decis dacă formează împreună noul Guvern
Dan Vilceanu, alături de Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Lupta politică este în toi. Deși s-a tot zvonit că PNL va renunța la Florin Cîțu premier, se pare că ultima ședință a liberalilor a fost decisivă. S-a stabilit că noul premier va fi… tot Florin Cîțu. Acesta ar urma să primească susținere atât înainte de Congres, cât și după.

Mai mult decât atât, s-a hotărât că nu va exista niciun fel de alianță cu PSD pentru guvernare, iar în ceea ce privește soarta lui Ludovic Orban, aceasta este deja stabilită. Nu va fi forțat să demisioneze acum de la șefia Camerei Deputaților, ci după ce va pierde președinția PNL.

În plus, toți liberalii care vor acționa contra partidului vor fi sancționați. Florin Cîțu insistă ca USR-PLUS să revină la masa negocierilor, iar miniștrii să-și retragă demisiile. Doar că aceștia nu doresc să cedeze. Cel puțin pentru moment.

Florin Cîțu le cere celor de la USR-PLUS să revină în Guvern

”Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern. Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm.

Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a declarat Florin Cîțu.